EURO 2012

A lengyel kapitány állásába került a korai búcsú

Nem hosszabbítája meg a lengyel szövetség Franciszek Smuda szövetségi kapitány szerződését, akinek az Eb végéig szólt a megbízása.

Az állásában került a szakembernek a csehek ellen elszenvedett 1-0-s vereség és az azzal járó búcsú. Hogy Lengyelország (társ)házigazdaként nem élte túl a csoportküzdelmeket hatalmas csalódás a szövetség és az ország számára, így várható volt, hogy nem maradhat posztján Smuda.

Ugyan a szövetségi kapitány a szombati mérkőzés utáni sajtótájékoztatón még úgy fogalmazott, hogy nem akar lemondani posztjáról, végül mégis távoznia kell.

"Nem hiszem, hogy nekem le kell mondanom, csak eddig a tornáig szólt a szerződésem, szóval tudom, hogy mi fog velem történni. Az elmúlt években kialakítottunk egy csapatot, amire számíthatunk a jövőben. Nem lerombolva hagyom el a pályát. Voltak jó meccseink, talán nem voltunk tökéletesek, de ilyen a futball. Szerintem a csapat sokat fejlődött, és még tovább tud fejlődni. Jönnek a brazíliai világbajnokság selejtezői, és őszintén hiszem, hogy ki tudnak jutni a vb-re." -mondta a Smuda.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!