NB I

Szakály Dénes jövőre ismét bajnoki címet ünnepelne

  • Horváth Kristóf

Szakály Dénest egy évre adta kölcsön a Videoton a Zalaegerszegnek, de a nyári felkészülést ismét a fehérvári klubnál kezdi. A technikás középpályás több csapat, többek között a Ferencváros érdeklődését is felkeltette, de konkrétumokkal még nem tudott szolgálni.

"A kezdeti időszak a beilleszkedéssel telt Zalaegerszegen, de amiért ide igazoltam, azt megkaptam a klubtól – mondta Szakály Dénes a hathárom.hu-nak. - Folyamatosan a pályán lehettem, ami szolgálja a fejlődésemet. Hogy jobb játékos lettem-e egy év alatt, ezt nehéz megmondani, majd az idő eldönti. A csapat gyenge szerepléséről nem nagyon tudok mit mondani, mi is éreztük, hogy a játékoskeret alapján nem ezen a helyen kellett volna végeznünk. Természetesen hallottam, hogy teljesítményemmel több csapat figyelmét is sikerült felhívnom magamra, de a felkészülést Fehérváron kezdem, ahova még egy évig köt a szerződésem. Persze minden labdarúgó álma, hogy külföldön szerepeljen, előbb-utóbb én is szeretném kipróbálni magam a határainkon túl."

Szakály Dénes azt is elmondta, hogy büszke testvérére, Péterre, aki az év játékosa lett az NB I-ben és a válogatottba is bekerült.

"Természetesen felnézek a bátyámra, a sikerei engem is motiválnak. Három éve én gratuláltam neki a bajnoki címhez, tavaly ő nekem, idén megint én neki. Szeretném, ha ez a sorozat folytatódna" - tette hozzá a 24 esztendős labdarúgó.