Bajnokok Ligája

Nyíregyházán selejtezik a Debrecen

Az UEFA engedélyt adott, hogy a magyar bajnok DVSC-Teva Nyíregyházán rendezhesse meg a Bajnokok Ligája selejtezőfordulóját

Az UEFA engedélyt adott, hogy a magyar bajnok DVSC Nyíregyházán rendezhesse meg a Bajnokok Ligája selejtezőfordulóját

A dvsc.hu beszámolója szerint ha a mérkőzésen rendezési szempontból minden rendben lesz, vagyis nem történik szurkolói rendbontás és az UEFA előírásainak eleget tesz klubunk, akkor továbbjutás esetén a harmadik fordulót is megrendezhetik Nyíregyházán.

Az európai szövetség ellenőre május közepén látogatott hazánkba, és megtekintette a diósgyőri, valamint a nyíregyházi stadiont, alkalmas-e Bajnokok Ligája-selejtező megrendezésére (mint köztudott, az Oláh Gábor utcai stadionban nem lehet nemzetközi mérkőzést rendezni). Mivel a DVTK-stadionnak sok hiányossága van, ezért a Szpari létesítménye került előtérbe. Mint ismert, két éve már játszottunk itt az Európa-liga rájátszásában (a bolgár Litex Lovecs ellen 2-0-ra nyert a Loki). Akkor az UEFA-nak az volt a véleménye, hogy legközelebb csak abban az esetben lehet nemzetközi meccset rendezni itt, ha pótolják a hiányosságokat. A felmerült problémák nagy részét azóta a stadion kezelője megoldotta, sőt be is székezték az egész létesítményt, így - az UEFA-ellenőr jegyzőkönyve alapján - tízezer szurkoló is megtekintheti majd a mérkőzést.

A Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójának első mérkőzését július 17/18-án, a visszavágókat július 24/25-én rendezik. A június 25-i sorsoláson dől el, hogy ki lesz az ellenfél, és hazai pályán vagy idegenben kezd-e Kondás Elemér együttese.