EURO 2012

Ibrahimovic szerint a kiesés ellenére büszkék lehetnek

Az angol labdarúgó-válogatott pénteken rendkívül izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a svéd csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság D-csoportjának 2. fordulójában, így a skandináv gárda már nem juthat tovább.

"A jól végzett munka érzése a jellemző most ránk. Ezen a szinten olyan apró különbségek vannak a csapatok között, hogy amikor meghallod a hármas sípszót, hihetetlen megkönnyebbülés tölt el" - nyilatkozta Roy Hodsgon, az angolok szövetségi kapitánya.

"A győztes gól pazar akcióból született, sikerült a balhátvédjük mögé kerülnünk, Theo remekül vette észre Dannyt. Hittem Theoban, nagyszerű képességekkel megáldott játékos, ezért is cseréltem be."

"Nagy örömmel tölt el, hogy pozitív előjelekkel vághatunk neki az utolsó fordulónak, ha ott is hasonlóan teljesítünk, akkor több, mint elégedett leszek, mert nagyon nehéz csoportból juthatunk tovább. Itt nincs könnyű ellenfél. Talán Rooney jelenléte az ellenfélre is nyomást fog gyakorolni" - tette hozzá a tréner.

"Boldog vagyok, hogy győztes gólt rúgtam. Ez volt az első gólom egy nagy sorozatban, és nem akarok itt megállni. Theo beállása nagyot változtatott a játékunkon, tudtuk, hogy ő jelentheti a minőségi különbséget. Most visszatérünk Lengyelországba, kipihenjük magunkat, majd teljes erőbedobással készülünk Ukrajna ellen" - mondta Danny Welbeck.

"Nagyon csalódott vagyok. Három jó és egy rossz félidőn vagyunk túl az Eb-n, nulla ponttal. Ezen a mérkőzésen is jól teljesítettünk, büszke vagyok a játékosaimra, megmutatták, milyen erősek mentálisan, és ez az, amit látni akartam tőlük. Nagyon bátrak voltak" - fogalmazott Erik Hamrén, a svédek szakvezetője.

"Persze ez nem elég, meg kell nyerned a meccseke is. Amikor egyenlítettünk, azt hittem, végre rátaláltunk az útra. Sajnos ezen a két találkozón hiányzott belőlünk az a bizonyos plusz. Az angolok hatékonyabbak voltak, szörnyen érzem magam a futballistáik miatt. Van egy mondás Svédországban, hogy 'a műtét nagyon jól sikerült, de a beteg meghalt'. Valahogy így érzem magam most."

"Andy Carroll fejesénél nem értették meg egymást a hátsó emberek, de azt is tudjuk, milyen képességei vannak Carrollnak. A másodikra hirtelen nem tudok mit mondani...azt hiszem Walcott lövése irányt változtatott Sebastian Larssonon. A gólja hidegzuhanyként ért minket, akárcsak az ukránok fordítása. Welbeck...élete gólját lőtte" - mondta a kapott gólokról Hamrén.

"Úgy érzem, ma mi voltunk a jobbak, de sajnos nem mindig a jobb csapat nyer. Már nincs jelentősége, de egyértelműen jobban játszottunk az angoloknál, pontokat engedtünk ki a kezünkből...sem tudok erre mit mondani. Ami az egyenlítő góluknál történt, nos, ilyen ezerből ha egyszer megesik. Rossz lövés volt, de beleértem, és ez becsapta kapusunkat" - mondta Sebastian Larsson, aki egyébként 11 éve Angliában légióskodik.

"Mindkét meccsen mi domináltunk, de aztán 60 perc után kicsúszott az irányítás a kezünkből. Mégis, a mai játékunkra büszkének kell lennünk. Hátrányból felálltunk, de nem volt szerencsénk a kapott gólokkal. Nem voltak jobbak az angolok, de ők szereztek több gólt. Miért veszítettük el mindkét játékot? Nem tudom...erről korai beszélni még" - kesergett Zlatan Ibrahimovic.

EURO 2012
D-csoport, 2. forduló:
Anglia-Svédország 3-2 (1-0)
Kijev, 50 ezer néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
 
Svédország: Isaksson - Granqvist (Lustig, 66.), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Svensson, Källström, Larsson - Ibrahimovic, Elm (Wilhelmsson, 81.) - Elmander (Rosenberg, 80.).
 
Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker, Young - Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 90.), Carroll.
 
gólszerzők: Carroll (23.), Walcott (64.), Welbeck (78.), illetve Johnson (49., öngól), Mellberg (59.)
sárga lap: Milner (58.), illetve Mellberg (63.), J. Olsson (72.), Svensson (91.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!