London 2012

Az úszócsapat 31, esetleg 32 fős lehet

  • MTI

Harmincegy fősre duzzadt a londoni olimpián részt vevő magyar úszócsapat, de a létszám egy versenyzővel még tovább nőhet - tájékoztatta a hazai sportági szövetség (MÚSZ) főtitkára, Szabó Tünde szombaton az MTI-t, miután a Budapest-bajnokság zárultával véget ért az idei nyári ötkarikás játékokra selejtező viadalok sorozata.

 "Az  úszóválogatott létszáma szombaton nőtt 31 fősre" - tette hozzá Kiss László szövetségi kapitány. Elmondta, hogy a Komjádi uszodában próbálkozók közül az utolsó napon Kádas Viviennek sikerült megúsznia az olimpiai B szintet, méghozzá 200 m gyorson, így Joó Sára mellett ő lett a másik tartalék a 4x200 méteres női gyorsváltóban. "A nemzetközi szövetség a jövő héten véglegesíti a londoni indulók névsorát, és a 18 A szintesünk, továbbá Gercsák mellett 12 B szintes úszónk tekinthető biztos londoni szereplőnek, s hozzájuk jöhet 32. tagnak Szekeres Dorina, akinek az időeredménye még elég lehet ahhoz, hogy a FINA jóváhagyja az indulását."

A főtitkár beszámolója szerint szombaton elnökségi határozat született arról, hogy a MOB-nál megpróbálják elérni: emeljék meg a Londonba utazó úszócsapatot elkísérő edzők számát.

"Kiss László kapitánnyal együtt hétfőn tárgyalunk Molnár Zoltán főtitkárral, mert szeretnénk elérni, hogy 11 fős legyen az úszóválogatottat az olimpián segítő szakmai stáb. A 2008-as pekingi olimpián a 31 fős magyar úszócsapat mellett 13 szakember alkotta a teljes edzői stábot, most, Londonban, amikor pontban és éremben is az akkorinál többre képes válogatottunk van, úgy véljük, hogy a tizenegy trénerre vonatkozó kérésünk méltányolható és teljesíthető" - mondta Szabó Tünde.