Atlétika

Pars Krisztián ismét kiváló eredménnyel győzött

Pars Krisztián magabiztosan nyerte meg csütörtökön a velenjei atlétikai verseny kalapácsvető számát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pars Krisztián négyet dobott Velenjében, ebből háromszor 80 méter felett csapódott földbe a kalapács. A legjobb 81 méter felett: a világbajnoki ezüstérmes szombathelyi dobó 81,48 méteres eredménnyel győzött – alaposan megelőzve az olimpia bajnok, hazai pályán versenyző Primoz Kozmust (77,35 m).

"Az első kísérletem még kicsit óvatos volt, mert az előző másfél hétben kisebb fájdalmaim voltak, amelyek a mai versenyre szinte teljesen elmúltak - mondta a  a Dobó SE atlétája. - Az első dobás után, már sokkal bátrabban álltam a dobókőrbe - azt mondtam magamnak: nem ezt csináltam edzésen, amit az első kísérletben mutattam. Egyből 80 méter lett a második. (80,01m). A harmadik kísérlet hasonlóra sikerült (80,16m), majd a negyedik sorozatban még jobban összpontosítottam: 81,48m! A maradék két sorozatot ki is hagytam. Ez az a forma már megint, amit idén elkezdtem. Örülök ennek az eredménynek és annak, hogy nem fáj semmim!"

Pars klubtársa, Németh Kristóf 74,30 m-es eredménnyel az ötödik helyen végzett. Női kalapácsvetésben a világbajnok Yipsi Moreno mögött (71,75 m) Orbán Éva ezüstérmet szerzett (68,41 m). Szintén jó eredménnyel ért harmadik helyen célba 1500 méteren Papp Krisztina (4:15:36 p).