EURO 2012

Van Marwijk még hisz, Löw lyukakat látott a holland védelemben

Németország 2-1-re legyőzte Hollandia együttesét az Európa-bajnokság B csoportjának talán legnagyobb rangadóján szerdán este, ami után a vesztes hollandoknak alig maradt esélyük a továbbjutásra. Szövetségi kapitányuk ennek megfelelően értékelt a mérkőzés után.

"Természetesen csalódottak vagyunk" - kezdte Bert van Marwijk. "Jól kezdtünk, úgy akartunk játszani, ahogy az első 20 percben tettük. Volt néhány jó helyzetünk, és a német gól a semmiből érkezett. Egyszerűen túl sok helyet hagytunk nekik. A második félidőben megpróbáltunk javítani, és úgy éreztük, hogy tudtunk is gondot okozni Németországnak, különösen van Persie gólja után. Sajnos végül nem sikerült pontot szereznünk."

A holland kapitány szerint eddig túl sokat foglalkoztak a támadójátékkal, noha így is csak egy gólt szereztek két mérkőzésen: "Szerintem most, és Dánia ellen is túl bátran mentünk előre, hátul viszont nem voltunk elég bátrak és kemények. Imádom, ha három csatárral, 4-3-3-ban játszunk, gyorsan, kreatívan, de ezúttal nem tettünk eleget a széleken. Ez gyakran el is dönt egy ilyen mérkőzést. Még mindig van esélyünk továbbjutni, és amíg van esélyünk, addig hinnünk kell. Ezt mondtam az öltözőben is, és ezt gondolják a játékosaim is."

Bert van Marwijk, Hollandia szövetségi kapitánya a Németország elleni vereség után az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Joachim Löw, a német válogatott szakvezetője természetesen örülhetett csapata második győzelmének, de hátra még ő sem dőlhet, mivel még mindig kieshetnek a csoportkör után.

"Azt hiszem, ezzel a győzelemmel megnyitottuk az utat a negyeddöntő felé. A saját kezünkben van a lehetőség, hogy vasárnap Dánia ellen tisztázzuk a dolgokat. Nagyon intenzív, szoros meccset játszottunk, nagyon meleg volt, és nehéz volt végig fenntartani a tempót. Nagyon jól védekeztünk, ami fontos volt, mert Hollandia sajátja a támadójáték. Most is rendre négy-öt ember jött ellenünk. Ki tudtuk venni a kulcsembereket a játékból, és nem nagyon volt ötletük. Amikor 2-0-ra vezettünk, úgy éreztem, hogy az ellenfelünk egy kicsit erőtlen volt, és megszerezhettük volna a harmadik gólt is. Később azért izgalmasabb volt a helyzet, de megérdemeltük a győzelmet" - mondta a szakember.

Löw belement egy kis taktikai elemzésbe is, szinte felhívta kollégája figyelmét annak csapatának gyengeségeire: "Azt tudtuk, hogy a holland védelem nem olyan jó az egy az egy elleni párharcokban, és ilyenekből szereztük a két gólunkat is. Voltak helyek Mathijsen és Heitinga mellett, és tudtuk, hogy ott veszélyt teremthetünk. Egyelőre az biztos ebben az úgynevezett halálcsoportban, hogy nekünk van 6 pontunk. De azért mindig van miről beszélni az öltözőben. Egy kicsit lehettünk volna veszélyesebbek elöl, de nagyon határozattan és jól játszottunk."

A B csoportban Portugália-Hollandia és Dánia-Németország mérkőzéseket rendeznek. Ha Hollandia megszerzi első győzelmét, és a németek is nyernek a dánok ellen, akkor három hárompontos csapat között dől el a második hely sorsa az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség alapján, ha viszont Portugália és Dánia is győz, akkor három hatpontos együttes lesz a csoportban, és ott szintén az egymás elleni meccseken kialakult gólkülönbség lesz a döntő. Így még bármelyik csapat továbbjuthat, és bármelyik ki is eshet a kvartettből.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!