EURO 2012

Tanári Pirlo-gól, meglepő Torres-dupla - videók

A lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság hatodik napján a C-csoport második körét bonyolították le. Az első találkozón Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal, míg a címvédő spanyolok kiütötték az íreket.

Spanyolország - Írország 4-0

A címvédő spanyolok játszi könnyedséggel intézték el az Eb-mezőny egyik legszerényebb képességű csapatának tartott íreket. Fernando Torres révén már a negyedik percben megszerezték a vezetést spanyolok,de Shay Givennek köszönhetően az első félidőben ennyivel meg is úszták az írek. A fordulás után azonban háromszor is kapitulált a szigetországiak védelme, sorrendben David Silva, Fernando Torres majd Cesc Fabreagas is betalált.


 

Olaszország - Horvátország

A nap nyitómérkőzésén az olaszok azokat a horvátokat próbálták két vállra fektetni, akiket fennállásuk óta még egyetlen egyszer sem sikerült megverniük. Cesare Prandelli fiai az első játékrészben nagyszerűen muzsikáltak, a támadók már-már ficánkoltak, majd a sok helyzet után Pirlo végül szabadrúgásból jutatta előnybe övéit. A fordulás után az addig jószerivel semmit nem mutató horvátok szárnyra kaptak, majd Mario Mandzukic találatával ki is egyenlítettek. A döntetlen igazán egyik csapatnak sem jó, a horvátok az utolsó fordulóban a spanyolokkal, míg az olaszok a már biztos kieső írekkel találkoznak.

 


szólj hozzá: Italy vs Croatia 1:1 ALL GOALS