Férfi kézilabda

Ősztől megújul az EHF Kupa

  • MTI

Szeptemberben indul az új, összevont férfi kézilabda EHF Kupa küzdelemsorozata, amelyben a magyar csapatok közül a Balatonfüred és a Tatabánya érdekelt.

Az európai szövetség (EHF) tavaly döntött úgy, hogy összevonja a KEK-et és az EHF Kupát. Az új sorozat az EHF Kupa elnevezést "örökölte". Tekintettel arra, hogy így egy kontinentális versengéssel kevesebbet bonyolítanak le a férfiak számára, a magyarok közül az eddigi öt helyett négy együttes lesz érintett nemzetközi versenyben.

A Veszprém és a Szeged a Bajnokok Ligája főtábláján kapott helyett, míg a Balatonfüred - mint bajnoki harmadik - és a Tatabánya - Magyar Kupa-bronzérmesként - a megreformált EHF Kupában indulhat.

Az EHF csütörtöki tájékoztatása szerint az új, 200 ezer euró összdíjazású EHF Kupában 75 klub indul, lesz három selejtezős kör oda-visszavágó alapon, ezek zárultával a mezőny 16 csapatosra olvad. Innen négy csoportban folytatódnak a küzdelmek, majd következik a negyeddöntő, és - ami szintén újdonság - a négyes döntő. A 2013. május 18-19-én esedékes Final Four helyszínét még a csoportkör előtt eldöntik.