EURO 2012

Az oroszok nem fogadják el az UEFA kemény büntetését

  • MTI

Az Orosz Labdarúgó Szövetség nem fogadja el azt a 120 ezer eurós büntetést, amelyet az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szerdán rótt ki rá, miután a válogatott szurkolói több ízben is botrányt okoztak az ukrán-lengyel rendezésű kontinensviadalon.

Az UEFA a bírság mellett kilátásba helyezte, hogy hat pontot levonnak az orosz válogatottól a következő Eb-selejtező során, amennyiben hasonló incidensek történnek. A "próbaidőt" a 2016-os Eb-selejtezősorozat végéig határozták meg.

"Túl szigorú ítélet született, mint amikor annak idején az angol klubokat kizárták az európai kupákból" - jelentette ki csütörtökön Szergej Furszenko, a szövetség elnöke. "Mindenképpen fellebbezünk, mert mínusz hat pontról nagyon nehéz dolgunk lesz, és elbukhatjuk emiatt a kvalifikációt. Nem a csapat hibás azért, mert néhány fiatalember helytelenül viselkedik."

Az orosz drukkerek múlt pénteken a csehek elleni összecsapás alatt, a wroclawi stadionban csaptak össze a rendezőkkel, kedden pedig a lengyel szurkolókkal verekedtek össze.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!