Forma-1

A gumiszállító szerint mostantól a nagycsapatok uralhatják az F1-es szezont

A Forma-1-es versenyautók gumijait készítő Pirelli motorsport igazgatója szerint a szezon hátralévő részében már nem várhatóak olyan kiszámíthatatlan eredmények, mint az eddigi hét futamon, amelyeket hét különböző versenyző nyert meg.

Paul Hembery arról beszélt csütörtökön, hogy az idény további részét magabiztosabban uralhatják a nagycsapatok, és nem várhatóak olyan meglepetések, mint a Williams barcelonai sikere.

Sebastian Vettel a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén 2012-ben.

"Lehet egy-két furcsa eredmény, egyszerűen azért, mert idén nagyon közel vannak egymáshoz az autók, és előfordulhatnak olyan dolgok, mint Maldonado győzelme Spanyolországban, de összességében mostantól a nagyobb istállók magabiztosabbak lehetnek a bajnokságban" - mondta a szakember.

Hembery nem ért egyet azzal, hogy az eddigi futamokat csak a szerencse befolyásolta, szerinte nagyon is egyértelműen magyarázható okok álltak az események mögött.

"Mindennek megvolt a mérnöki módszerekkel levezethető okai. Vannak tények és grafikonok, amik alapján a csapatok döntéseket hoznak. Persze mi könnyen mondhatjuk utólag, látva az eredményeket, hogy ezt vagy azt kellett volna tenni. Éles helyzetben, amikor másodpercek alatt kell dönteni, ez nem ilyen egyszerű. Örülök, hogy én csak szurkolóként nézem az eseményeket, és nem kell ilyen döntéseket hoznom" - zárta gondolatait.