Magyar foci

Jagodics Márknak a Haladás az első

  • Horváth Kristóf

Jagodics Márk egyike a Haladás fiatal tehetségeinek, akik az Illés-akadémián nevelkedtek. A futballista még Aczél Zoltán edzősködése alatt mutatkozott be az első osztályban, majd Artner Tamás is lehetőséget adott neki.

  • Jagodics Márk édesapja, Jagodics Zoltán oldalán / fotó:vasnepe

  • - Még tavaly mutatkoztál be a Haladásban a Debrecen legyőzésekor, azóta hosszabb ideig nem kaptál szerepet az első csapatban. Mivel telt számodra ez az időszak?

     - Próbáltam beverekedni magam a csapatba, ősszel még sokszor voltam a keretben. Aztán az edzőváltás után az új szakembernek is be kellett bizonyítanom, hogy számíthat rám. Sikerült is kivívnom a helyet a csapatban, úgy érzem, éltem is vele. Sokat dolgoztam és fejlődtem edzéseken, jó idényt zártam. Nagyon szeretem a Haladást, jó itt játszani. A következő idényben is próbálom magam beverekedni a kezdőcsapatba, vagy legalább epizódszerepeket kapni. Ha esetleg ez nem megy, talán megpróbálom majd máshol, de első számú most  természetesen a Haladás.

     - A védelemben és a középpályán is bevethető vagy, melyik az igazi posztod?

    - Már kiskoromban belső védőként játszottam, aztán azért, hogy fejlődjek játékban, felvittek a középpályára. Az igazi posztom azonban a védelemben van, már csak a magasságom miatt is.

    - Tagja vagy az U20-as válogatottnak is, mennyivel nehezebb megállni a helyedet a nemzetközi meccseken?

    - Természetesen sokkal nagyobb az iram, koncentrálni is jobban kell a mérkőzéseken. Mivel az ellenfelek nagy része már nem utánpótlás-bajnokságokban játszik, hanem a felnőttek között. Az érezhető, hogy erősebbek a futballisták, gyorsabban is gondolkodnak és technikásabbak is. Emiatt csak maximális koncentrációval vehetjük fel a versenyt ellenük.

     - Nem lehet kihagyni a beszélgetésből édesapádat, Jagodics Zoltánt, aki többek között a Haladásban és a Ferencvárosnál is játszott, most is a Haladás alkalmazásában áll. Mennyire téma köztetek a teljesítményed?

    - Sokan megkérdezték már ezt tőlünk, de nem érzem semmi előnyét vagy hátrányát annak, hogy együtt dolgozunk. A tréningeken úgy tudjuk egymást kezelni, mint játékos és edző. Azt is mondhatnám, hogy munkakapcsolat van köztünk.

     - Aktuális téma, hogy tetszik az Európa-bajnokság, melyik csapatnak szurkolsz?

    - A spanyol válogatott a szívügyem, értük „megőrülök”. Bár David Villa nincs, Fernando Torres formán kívül van, így klasszikus csatár nélkül álltak fel az első mérkőzésen. Alapvetően a Barcelona is ezt játssza, persze nagy különbség, hogy ott van egy Lionel Messi. Remélem, hogy ők nyerik meg a tornát, rajtuk kívül a németeknek, a hollandoknak lehet esélyük és talán még meglepetésként az oroszok is odaérhetne

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!