EURO 2012

Igazságos döntetlen a lengyel-orosz rangadón

Az első fordulóban fölényes győzelmet arató oroszok a társházigazda lengyelek ellen lépnek pályára az Európa-bajnokság A csoportjában.

A házigazda kezdte lényegesen jobban a találkozót, Lewandowskiék az első negyedórában több helyzetet is kialakítottak az orosz kapu előtt, s Dick Advocaat együttese csak Malafejev kapusnak köszönhette, hogy nem került hátrányba. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, az oroszok a korábbiaknál lényegesen jobban védekeztek, támadásaik azonban továbbra is veszélytelenek voltak.

A félidő hajrájában - némileg váratlanul - mégis vezetést szerzett az orosz csapat, s előnnyel mehetett pihenni. Arsavin ívelt be egy szabadrúgást a bal oldalról, Dzagojev érkezett a legjobban, és a hosszúba csúsztatott. (0-1)

A gólszerzőnek ez már a harmadik találata volt a tornán, s ezzel vezeti a góllövőlistát.

A lengyel és az orosz válogatott játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén az Európa-bajnokságon 2012-ben.

A fordulás után a lengyelek nyíltabb támadójátékot vállaltak fel, ami egy-két helyzetet eredményezett, ugyanakkor a védelmük fellazult, így az oroszok is többször okoztak veszélyt kapujuk előtt. Negyedóra sem telt el, amikor egyenlíteni tudtak a hazaiak, miután egy orosz ellentámadást sikerült visszakontrázniuk Blaszczykowski szépségdíjas találatával. Piszczek indult előre a jobb oldalon, az előtte helyezkedő Blaszczykowskihoz passzolt, aki befelé cselezett, majd gyönyörűen lőtt a hosszú felsőbe. (1-1)

Az egyenlítés után mindkét fél a győzelemre játszott, ám nem bírtak egymással, helyzetekig ritkán jutottak el, újabb gól pedig már nem született.

Ezzel még semmi nem dőlt el az A csoportban, bármelyik együttes kieshet, és bármelyik továbbjuthat. Az orosz, görög, cseh hármas között akár hármas holtverseny is kialakulhat a szombat esti harmadik fordulóban.

EURO 2012
A csoport, 2. forduló
Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)
Varsó, 50 ezer néző, v.: Wolfgang Stark (német)
gólszerzők: Blaszczykowski (57.), illetve Dzagojev (37.)
sárga lap: Lewandowski (60.), illetve Gyenyiszov (60.), Dzagojev (76.)
 
Lengyelország: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski 73.), Murawski, Polanski (Matuszczyk 85.), Obraniak (Brozek 90.) - Lewandowski
 
Oroszország: Malafejev - Anyukov, Berezucki, Ignasevics, Zsirkov - Gyenyiszov, Sirokov, Zirjanov - Dzagojev (Izmajlov 79.), Arsavin, Kerzsakov (Pavljucsenko 70.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc: A hazaiak betekertek még egy veszélyes szabadrúgást, de az orosz védők felszabadítottak.

90+3. perc: CSERE - Obraniak helyett Brozek állt be a lengyel csapatba.

90+1. perc: Zsirkov betört a bal oldalon, de senki nem segítette ki, így nem volt sok esélye a pontos passzra.

84. perc: CSERE - Matuszczyk állt be Polanski helyett a lengyelekhez.

80. perc: CSERE - Dzagojev le, Izmailov be az oroszoknál.

Lendületes játék folyt az utóbbi percekben, fel-alá zakatoltak a csapatok, de jobbára csak a két tizenhatos között. Az viszont már látszik, hogy mindkét együttes sokat tesz a győzelemért.

75. perc: Stark játékvezető engedi a kemény játékot, ami az oroszoknak nem tetszik, Dzagojev pedig kireklamált magának egy sárgát egy vélt szabálytalanság után.

74. perc: A friss, ember Mierzejewski rögtön lövéssel próbálkozott, de a kaput nem találta el.

73. perc: CSERE - Dudka helyére Mierzejewski állt be a lengyelekhez.

70. perc: CSERE - Pavljucsenko állt be Kerzsakov helyett az orosz csapatba.

68. perc: Nem tudtak felszabadítani az orosz védők a tizenhatosuk bal oldalánál, Polanski pedig éles szögből lőhetett, Malafejev mellett azonban nem volt hely, lábbal védett.

66. perc: Dzagojev került lövőhelyzetbe, de Tyton nagy bravúrral leért a jobb alsóba tartó labdára.

Oroszország egyértelmű fölénybe került a gól óta, láthatóan szeretnék eldönteni a továbbjutást ezen a mérkőzésen, míg Lengyelország talán megelégedne az egy ponttal is. Jelen állás szerint, ha a házigazdák nyernek Csehország ellen, öt pontjuk lesz, ami már továbbjutást érne.

60. perc: Denyiszov és Lewandowski akaszkodtak össze, mindketten kaptak egy-egy sárgát.

58. perc: GÓÓÓL! Pontatlanul befejezett orosz kontra után Piszczek indult előre a jobb oldalon, az előtte helyezkedő Blaszczykowskihoz passzolt, aki befelé cselezett, majd gyönyörűen lőtt a hosszú felsőbe. (1-1)

52. perc: Arsavin szépen cselezett be a kapu előterébe, de jobb külsővel elgurította a labdát keresztbe a kapu előtt.

50. perc: Lewandowski egy remek jobb oldali beadásra érkezett, de Malafejev még nagyszerűbben lépett ki, és centikkel megelőzte a csatárt.

50. perc: Zsirkov a bal oldalon be tudott törni a tizenhatoson belülre, de pontatlanul játszott középre.

46. perc: Lewandowski nagy helyzetben léphetett ki középen, de kisodródott balra, így Malafejev menteni tudott.

46. perc: Oroszország kezdte a második félidőt, csere nem volt egyik csapatban sem.

A mérkőzés kezdetén Oroszországnál volt többet a labda, de lengyel helyzeteket láthattunk, majd megfordult a helyzet. A házigazdák birtokolták a játékszert, de nem nagyon voltak lehetőségeik. Igaz, az oroszoknak sem sok, de nekik elég volt egy szabadrúgás, ami után az immár háromgólos Dzagojev talált be.

Két perc hosszabbítás után véget ért az első félidő.

45. perc: Orosz kontra végén Kerzsakov kapott labdát a bal oldalon, gyengén lőtt.

A lengyeleket érthető módon megzavarta egy kicsit a gól, nehezen találták meg újra a ritmust, de az elmúlt percekben azért már újra náluk volt a labda.

38. perc: Az orosz drukkerek egy pályára dobott fáklyával ünnepelték meg a gólt.

Dzagojev már három gólnál tart az Európa-bajnokságon, ezzel jelenleg egyedül vezeti a góllövőlistát.

37. perc: GÓÓÓL! Arsavin ívelt be egy szabadrúgást a bal oldalról, Dzagojev érkezett a legjobban, és a hosszúba csúsztatott. (0-1)

A defenzívebb kezdés után a lengyelek irányítottak a második negyedórában, érdekes módon sokkal kevesebb volt a lehetőségük. Mindkét csapat jól tömörül, amikor az ellenfélnél van a labda, inkább kontrákból alakultak ki helyzetecskék.

28. perc: Kerzsakov már a bal oldalon szlalomozott szépen, aztán annál csúnyábban lőtt a nézőtérre.

28. perc: Kerzsakov a jobb oldalról adott be veszélyesen, laposan, de Arsavin lemaradt a labdáról, és a lengyel védők sem piszkálták azt a saját kapujukba.

23. perc: Blaszczykowski bejutott a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, laposan középre passzolt, de hiába volt ott két társa, menteni tudtak az orosz védők.

20. perc: Wasilewski fejelt Malafejev kapuja fölé egy szöglet után.

18. perc: Polanski lőtt az orosz kapuba Lewandowski passza után, lesről.

Bár az oroszok valamivel többet birtokolták a labdát az első negyedórában, volt két szögletük is, de veszélyes lehetőségük nem volt. A lengyeleknek viszont három is, kétszer Malafejev, egyszer a szerencse "védett".

13. perc: Kerzsakov elesett Perquis mellett a lengyel tizenhatoson belül, de a lassítások tanúsága szerint a védő elérte a labdát.

11. perc: Lewandowski a tizenhatoson kívülről lőtt nagyot, nem sokkal hibázta el a jobb felsőt.

7. perc: Az első lengyel szöglet után megint Malafejevnek kellett védenie, ezúttal magabiztosan fogta a labdát.

6. perc: Obraniak végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, Boenisch épp csak hozzáért, de Malafejevnek nagy bravúrral kellett védenie.

3. perc: Arsavin labdája kicsit hosszú volt Kerzsakovnak a jobb szélen, végül Dzagojev adta el a labdát.

1. perc: Lengyelország kezdte a mérkőzést.

20:40 - Oroszország 4-1-re legyőzte Csehországot, Lengyelország pedig 1-1-es döntetlent játszott Görögországgal. Mivel a második forduló első meccsén a csehek nyertek a görögök ellen, egy orosz siker már biztos csoportgyőzelmet jelentene, míg a lengyeleknek mindenképp nyerniük kellene az harmadik körben, és még akkor sem csak a saját kezükben lenne a továbbjutásuk.

EURO 2012
A csoport, 2. forduló
Lengyelország-Oroszország
Narodowy Stadion, Varsó, vezeti: Wolfgang Stark (német)
Lengyelország: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka (Mierzejewski, 73.), Polanski (Matuszczyk, 84.) - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak - Lewandowski
Cserejátékosok: Brozek, Grosicki, Kaminski, Matuszczyk, Mierzejewski, Rybus, Sandomierski, Sobiech, Wawrzyniak, Wojtkowiak, Wolski
Oroszország: Malafejev - Anyukov, Berezuckij, Ignasevics, Zsirkov - Sirokov, Deniszov, Zirjanov - Dzagojev (Izmailov, 80.), Kerzsakov (Pavljucsenko, 70.), Arsavin
Cserejátékosok: Akinfejev, Glusakov, Granat, Izmailov, Kokorin, Nababkin, Pavljucsenko, Szemsov, Saronov, Sunyin
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!