EURO 2012

Ennek nem lett volna szabad megtörténnie - Ibrahimovic

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2-1-es győzelmet aratott a svéd csapat felett a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának hétfő esti mérkőzésén, ezzel megnyerte története első Eb-találkozóját. Zlatan Ibrahimovic, a svédek csapatkapitánya szerint nem engedhették volna meg maguknak a vereséget, de még lát reményt a továbbjutásra.

"Nem lett volna szabad kikapnunk. Nagy helyzeteink voltak, vezettünk 1-0-ra, aztán kiegyenlítettek, majd megfordították az állást, ennek nem lett volna szabad megtörténnie, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. De még hátra van két meccs, amin javíthatunk. Idegesen kezdtünk, de a második félidőt már sokkal jobban indítottuk, jobban játszottunk, meg tudtuk tartani a labdát és bátrabbak voltunk. Most az előttünk álló feladatokra kell összepontosítanunk" - mondta a Milan csatára.

"Amikor végre elkezdtünk jól futballozni, két gyors gólt kaptunk. A végén több lehetőségünk volt, nagyon csalódott vagyok a vereség miatt. Mindannyian úgy éreztük, hogy jók lettünk volna a három pontra. Nehéz helyzetben vagyunk, de még két mérkőzés hátra van a csoportkörben, mindent megteszünk, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyi elég lesz a nyolcaddöntőhöz" - fogalmazott Andreas Isakkson, a svédek kapusa.

"Az öltöző csendes volt. Mindenki nagyon csalódott. Nem ment jól a játék az első félidőben, de 0-0 volt az eredmény, ami nem ad okot a pánikra. Aztán harcosabban játszottunk a második felvonásban, úgy alakult a mérkőzés, ahogy akartuk, de aztán két gólt kaptunk néhány perc alatt. Tudtuk, hogy Sevcsenko mire képes, de ez a két gól nagyon megnehezítette a helyzetünket. Jelen pillanatban nem tudok az Anglia elleni meccsünkkel foglalkozni, egyelőre meg kell emésztenünk ezt a csalódást" - így a középpályás Sebastian Larsson.

EURO 2012, D-csoport, 1. forduló:
Ukrajna-Svédország 2-1 (0-0)
Kijev, Olimpiai Stadion, vezette: Cüneyt Cakir (török).
Ukrajna: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko, Konopljanka (Devics, 90+2.) - Jarmolenko - Sevcsenko (Milevszkij, 81.), Voronin (Rotan, 84.). Szövetségi kapitány: Oleg Blohin.
Svédország: Isaksson - Lustig, Mellberg, Granqvist, Olsson - Elm, Källström - Larsson (Wilhelmsson, 68.), Ibrahimovic, Toivonen (Svensson, 63.) - Rosenberg (Elmander, 71.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén.
Gólszerző: Sevcsenko (55., 62.), ill. Ibrahimovic (52.)
Sárga lap: Källström (11.), Elm (83.).