Női kézilabda

Elek Gábor elkeseredett lenne BL-főtábla nélkül

  • MTI

A vezetőedző Elek Gábor azt szeretné, ha csapata, a KEK-győztes FTC-Rail Cargo Hungaria a következő idényben a női kézilabda Bajnokok Ligájában a főtáblára, azaz a legjobb 16 közé kerülne, a nyolc közé jutással pedig rendkívül elégedett lenne.

A szakember a klub honlapjának elmondta: a KEK-siker, a címvédés után új kihívást kell keresni, ami nekik most a BL-t jelenti.

"Ha nem tudnánk a BL főtáblájára kerülni, akkor nagyon csalódott és elkeseredett lennék" - fogalmazott, s hozzátette: sok függ a selejtező sorsolásától is.

Elek kiemelte: idén nehezebb volt megnyerni a KEK-et, mint tavaly - három orosz és egy dán együttes is ellenfél volt a menetelés során -, és eleinte a négy közé jutásban bízott. Az NB I-ben a cél az ezüstérem volt, és ezt úgy sikerült teljesíteniük, hogy közben a BL-finalista Győr ellen egyre szorosabb és szorosabb meccseket vívtak.

"Nem elhanyagolható szempont a két klub közötti költségvetési különbség. Amikor a Győrről beszélünk, akkor a nemzetközi szűk elithez tartozó csapatról van szó, ahova mi még csak szándékozunk kerülni" - mondta Elek Gábor.