EURO 2012

A svéd kapitány Sevcsenkót dicsérte, Blanc és Hodgson nem idegeskedik

  • MTI

Még Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is Andrij Sevcsenkót dicsérte azután, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett a lengyelekkel társrendező ukránoktól az Európa-bajnokság D csoportjának hétfő esti mérkőzésén.

Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is Andrij Sevcsenkót dicsérte

A szakvezető szerint az első félidő alulmúlta a várakozásokat, de a folytatásban együttesének sikerült nyomás alá helyeznie az ellenfelet, s Zlatan Ibrahimovic ennek nyomán szerezte meg a vezető gólt.

"A találkozó elején mindkét csapat idegesen, kapkodva futballozott, a játékosok sok technikai hibát követtek el" - fogalmazott Hamrén. "A szünet után agresszívebbé váltunk, ennek köszönhetően találtunk az ukránok kapujába. Riválisunk azonban kiválóan játszott, Sevcsenko pedig parádésan teljesített a 16-oson belül, egyszerűen megállíthatatlan volt."

Az ukránok hőse, az Európa-bajnokságok történetének második legidősebb gólszerzőjévé vált Sevcsenko a lefújás után azt nyilatkozta, koránál jóval fiatalabbnak érzi magát.

"Számunkra minden összecsapás felér egy döntővel" - mondta a 35 esztendős, 2004-ben aranylabdás támadó. "Megmutattuk, hogy van tartás a csapatunkban, s most jó esélyünk van a csoportból való továbbjutásra. Nagyszerű győzelmet arattunk. Fantasztikusan érzem magam, olyan, mintha húszéves lennék."

A D-csoport kora esti mérkőzésén az angolok 1-1-es döntetlent játszottak a franciákkal, s bár a néhol unalmas mezőnyjátékot hozó találkozón a nézők füttyszóval fejezték ki elégedetlenségüket, a két szövetségi kapitány egyáltalán nem volt csalódott.

"Elégedettnek kell lennünk" - mondta Laurent Blanc, a franciák szakvezetője, akinek irányításával az együttes 22 meccses veretlenségi sorozatot tud maga mögött. "Félénken játszottunk, de a döntetlen jó eredmény. Az első mérkőzés egy Eb-n mindig nehéz ügy, a vége felé szerintem mindkét gárda úgy látta, megfelelő lesz az 1-1."

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya - akinek kinevezése óta az angolok még nem kaptak ki - szintén elégedetten értékelt: "A franciák jó csapatot alkotnak, de a jól működő védekezésünknek köszönhetően nem hagytunk teret nekik a helyzetek kialakítására. Nem sok olyan szituáció volt a meccsen, amely miatt idegeskednem kellett."

A D-csoport pénteki második fordulójában az ukránok a franciákkal, a svédek pedig az angolokkal csapnak össze.

EURO 2012
D-csoport, 1. forduló:
Franciaország-Anglia 1-1
Ukrajna-Svédország 2-1
A csport állása:
1. Ukrajna 1 1 0 0 2 1 3
2. Franciaország 1 0 1 0 1 1 1
3. Anglia 1 0 1 0 1 1 1
4. Svédország 1 0 0 1 1 2 0
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!