EURO 2012

A futball jövőjéből kaptunk ízelítőt Kijevben - Mezey

Dr. Mezey György, az UEFA technikai csapatának tagja a helyszínről, Kijevből értékelte az mlsz.hu-nak a torna eddigi legjobb hangulatú mérkőzését, az ukrán-svéd összecsapást.

"Nehéz erről a meccsről érzelmek nélkül beszélni, talán nem is lehet. Olyan arcát mutatta meg ezen az estén a futball, ami feltétlenül a jövőt is jelenti. A labdarúgás immár nemcsak a szakmát jelenti, hanem a legmagasabb szinten velejárója a körítés is. Ilyen hangulatban, amilyen itt, Kijevben volt az ukránok első mérkőzése alatt, egyszerűen nem lehet rossz meccset játszani. Természetesen telt ház volt, de az élményt csak fokozta az a véletlen egybeesés, hogy a hazai szurkolók mellett a vendég svédek is sárga mezt viseltek a lelátón. Sárga volt az egész stadion" - kezdte beszámolóját a volt szövetségi kapitány.

"A miliő elnyomott mindent, ezúttal nem számított, hogy technikai téren ez a meccs bizony alatta maradt, például, a Spanyolország–Olaszország találkozónak. Itt a futball egy másik arcát mutatta, telt házas, követelő-támogató publikum előtt. A nézők szinte kipréselték az ukrán játékosokból, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. Szinte önkívületben játszottak, s szerezték meg a megérdemelt győzelmet" - folytatta, majd rátért a mérkőzésre.

"Nagyon szervezetten, nagyon fegyelmezetten játszott mind a két csapat, Oleh Blohin visszahozott valamit a régi szovjet iskolából azzal, hogy kiváló védekező középpályását, Anatolij Timoscsukot a Bayern Münchenben is megszokott helyén, közvetlenül a négy védő előtt játszatta, s ezzel szinte ötös falat húzott a kapu elé. Kulcsszereplő lett Andrij Sevcsenko, akinek a második fejes gólja különösen bravúros teljesítmény volt. Cselező mozgással indult a labdára, Zlatan Ibrahimovic pedig ezt nem követte. Az ukrán csatár már nem olyan friss, mint fénykorában, de technikai tudásából semmit sem veszített, s a két helyzetét könyörtelenül gólra váltva fő részese lett az ukrán győzelemnek."

"A svédek nagyon kiszámítható játékot játszó, szolid, szimpatikus csapat képét mutatták, amely 4-4-2-ben, vagy Ibrahimovic szerepét kiemelve, 4-2-1-1-ben futballozott. Nagyon fontosak voltak az egyéni villanások a mérkőzésen: az első gól is szép akció végén született, Ibrahimovic egy olyan támadást zárt le a góljával, amelyből Larsson, Toivonen, Källström is kivette a részét. Az ukránok két találatáról Sevcsenko kapcsán már szóltam, kiváló csatárteljesítmény volt a két fejes."

"De hadd kanyarodjak még egyszer vissza a hangulathoz, az atmoszférához, ami felejthetetlenné tette a mérkőzést. A labdarúgás ma már olyan mint egy jó showműsor, nagyon fontosak a szereplők, de a pazar előadáshoz minden további látható és láthatatlan közreműködő kiváló munkája is szükséges."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!