EURO 2012

Talán túlságosan izgultunk - Trapattoni

Az Írország-Horvátország Eb-mérkőzés után természetesen a győztes horvátok szövetségi kapitánya, Slaven Bilic értékelt elégedettebben, Giovanni Trapattoni, az írek mestere már a folytatásra koncentrált.

Horvátország nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a vasárnap esti mérkőzésen, aminek persze Trapattoni nem örült: "Lesz időnk tisztázni, hogy mi történt az első félidőben. Korábban azt mondtam, készen állunk a jó teljesítményre, erre két perc után kaptunk egy gólt. Sajnáltam érte Shay Givent, hárman vagy négyen is álltak előtte, nem láthatta a labdát. A horvátok megérdemelten vezettek félidőben, mert nagyon jók voltak a középpályán. A szünetben megpróbáltam egy kicsit változtatni, beküldtem Coxot és Walterst, és jobbak is lettünk egy kicsivel. Az első gól a mi hibánk volt, talán túlságosan izgultunk, a második pedig nagyon fontos időszakban esett. Ennél sokkal jobban játszottunk."

Giovanni Trapattoni az Írország-Horvátország mérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon 2012-ben.

A rutinos szakvezető bízik még abban, hogy továbbjuthatnak, noha a következő ellenfelük a címvédő és világbajnok spanyol csapat lesz: "Gondolnom kell a játékosaim erőállapotára a következő meccs előtt, úgyhogy ha változtatok a kezdőn, az nem feltétlen azért lesz, mert valaki gyengén játszott. Spanyolországnak csak egy pontja van, nekünk pedig fel kell készülnünk fejben, és emlékeznünk kell, hány meccset hoztunk le kapott gól nélkül. Hiszünk magunkban."

Slaven Bilic, Horvátország szövetségi kapitánya pontosan azt kapta, amit várt: "Ilyesmi eredményre számítottam. Jól felkészültünk, és mindent tudtunk az ír csapatról. Úgy gondoltuk, hogy mi vagyunk a jobbak, de azért ezt sosem lehet tudni. Például játszottunk velük egy barátságos meccset 2011-ben, és ott nem játszottunk jól. Most viszont megmutattuk, hogy mit tudunk. Gratulálnom kell a játékosaimnak és mindkét szurkolótábornak, nagyszerű hangulat volt, semleges nézőknek is szórakoztató meccs volt. Az írek a mi hibánkból tudtak gólt szerezni, mi viszont szép akciókból voltunk eredményesek. Benne van, hogy rögzített helyzetből kapunk gólt, a védelmünknek volt ott egy rövidzárlata. De mi voltunk a kreatívabbak, és jól reagáltunk a helyzetre. Álmodoztunk arról, hogy nyerünk és ilyen jó helyzetbe kerülünk. Három pontunk van, vezetjük a csoportot."

A C csoport második fordulójában Horvátország-Olaszország és Spanyolország-Írország mérkőzéseket rendeznek csütörtökön.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!