EURO 2012

Sokan elfelejtik, hogy mi vagyunk az angolok - Joe Hart

A D-csoport rangadóján Anglia 1-1-es döntetlent ért el Franciaországgal szemben. Maga a mérkőzés meglehetősen gyenge színvonalúra sikeredett, de az egy ponttal szemmel láthatóan mindkét fél elégedett.

A mérkőzés után elégedetten ölelkeztek egymással a két csapat játékosai

"Franciaország nem pánikolt be a támadóharmadban, ezért nagyon fegyelmezetten kellett védekeznünk. - nyilatkozta Roy Hodsgon a találkozót követően. "Sakkban tartottuk őket, annyi helyzetük pedig nem volt, hogy aggódnom kellett volna."

Az angolok szövetségi kapitánya kitért az olasz Rizzoli munkálkodására is, de Hodgson szerint jól vezette a meccset a játékvezető. "A bíró rendben volt. Ostobaság volna, ha kritizálnám a teljesítményét. Néha szerencséd van, néha nem. A játékvezető nem használta kettős mércét, nem volt egyoldalú".

Az angolok kapusa Joe Hart magabiztosan őrizte kapuját, igaz klubbeli csapattársa, Samir Nasri egyszer túljárt az eszén. "Samir nagyon okos játékos, nagyszerű gólt lőtt - mondta a City portása, aki szerint hibáztak, akik leírták az angol válogatottat. "A csapaton azt kérdőjelezhetsz meg amit csak akarsz, de a hitünk, a büszkeségünk és a minőségünk mindig is megmaradt. Sokan elfelejtik, hogy mi vagyunk Anglia. A franciák az első 25 percben nem voltak felkészülve ránk".

A francia gólszerző, Samir Nasri szűkszavúan értékelte az Eb első meccsét, amelyen megválasztották a meccs emberének. "Nagy megtiszteltetés ez számomra, de jobban örültem volna, ha inkább megnyerjük a meccset. Nem veszítettünk és ez a lényeg"- mondta az irányító. "Biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőségünk kiharcolni a negyeddöntőben való szereplést"- tette hozzá.

 

EURO 2012
Franciaország - Anglia 1-1 (1-1)
Franciaország: Lloris - Debuchy, Evra, Rami, Mexès - Cabaye (Ben Arfa 84.), Ribéry - Nasri, Malouda (Martin 84.), Diarra - Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole, - Milner, Parker (Henderson 77.), Gerrard, Oxlade-Chamberlain (Defoe 77.) - Young - Welbeck (Walcott 91.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.
Gólszerző: Nasri (38.), ill. Lescott (30.)
Sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)
   Statisztika  
60% Labdabirtoklás 40%
12 Kapura lövés 3
7 Kaput eltaláló lövések 1
5 Kaput nem találó lövések 2
12 Szabadrúgás 9
11 Szöglet 4
0 Les 5
22 Bedobás 15
0 Védés 6
5 Kirúgás 4
9 Szabálytalanság 7
0 Sárga lap 2
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!