EURO 2012

Labdabirtoklásban a spanyolok az élen

  • MTI

A labdabirtoklást tekintve toronymagasan a spanyolok vezetnek az első hat mérkőzés lejátszását követően a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az Eb-címvédő gárda az olaszokkal vívott, Kassai Viktor vezette és 1-1-re végződött vasárnap esti gdanski összecsapáson hatvan százalékban uralta a játékszert, más kérdés, hogy önmagában ez a tény kevés volt a győzelemhez.

Az EFE hírügynökség statisztikája szerint Iniestáék a tiszta játékidőt tekintve is "nyertek", mert míg náluk 38:35 percig "időzött" a labda, ugyanez az időtartam 25:28 perc volt az itáliaiaknál. Vicente Del Bosque szövetségi kapitány választottjai emellett csaknem kétszer annyit passzoltak, mint az ellenfél játékosai: e mutatóban 672-341 arányban voltak jobbak.

A végső győzelemre is esélyes gárdák küzdelmében azért olasz "részsikerek" is akadtak. Így például 19-szer szabálytalankodtak a spanyolok 12-jével szemben, a mérleg pozitív oldalához tartozik viszont, hogy az azzurrók bő hat kilométerrel többet futottak. A megtett kilométerek összmennyiségét tekintve Olaszország 117,325:111,271-re bizonyult jobbnak.

A péntektől vasárnapig pályára lépett 12 csapat teljes labdaőrzési sorrendje így fest: Spanyolország 60 százalék, Németország 56, Horvátország 55, Hollandia és Lengyelország 53-53, Csehország 51, Oroszország 49, Dánia és Görögország 47-47, Írország 45, Portugália 44, Olaszország 40.
 
Az inkább érdekes, mint fajsúlyos adatsorhoz annyi adalék még hozzátartozik, hogy a "negatív tartományban" levők közül nyert Oroszország (4-1 Csehország ellen) és Dánia is (1-0 Hollandiával szemben).

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!