EURO 2012

Ibrahimovic és Nasri is betalált, Sevcsenko duplázott - videók

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb negyedik napján a D-csoport küzdelmeit bonyolították le. A nap nyitómérkőzését a franciák vívták az angolokkal: Lescott révén ugyan a szigetországiak kerültek előnybe, Samir Nasri egy remek lövéssel hamar egalizált. Az esti találkozón a társrendező ukránok a svédekkel csaptak össze. Ugyan Ibrahizmovic előnyhöz jutatta övéit, az elnyűhetetlen Sevcsenko duplájának köszönhetően a hazaiak megszerezték a három pontot.

Ukrajna - Svédország 2-1

Sevcsenko volt a mérkőzés hőse

Oleg Blohin együttesét a csoport legesélytelenebb tagjának szokás titulálni, ugyanakkor a hazai pálya jelentette előny miatt nehéz megjósolni, hogy mire is lehet képes az ukrán válogatott. Nos, Sevcsenkóéknak bemutatkozásul sikerült az, ami a lengyeleknek nem, házigazdaként egy nagyszerű győzelemmel rajtoltak el a kontinensviadalon. 

A 0-0-s félidőt követően a második játékrész 7. percében Zlatan Ibrahimovic egy közeli 'bepassz' után elhallgattatta az amúgy sem túl hangos kijevi arénát, majd három perccel később Andrij Sevcsenko fejese után mégis felrobbant az Olimpiai Stadion. A Dinamo nemzeti hőse a 62. minutumban még rá tett egy lapáttal, újabb gól szerzett, Ukrajna pedig - ha nem is könnyen - de megkaparintotta a győzelmet. 
 


 

Franciaország - Anglia 1-1

Elfocizgattak

A világ labdarúgásának két meghatározó válogatottja közül a francia érkezett kedvezőbb előjelekkel az Eb-re, ám az első félidőben Anglia megmutatta, hogy miért volna hiba őket leírni. A 30. percben Gerrard jobb oldalról elvégzett szabadrúgását Joleon Lescott fejelte Lloris kapujába, de kilenc minutummal később Samir Nasri remekbe szabott rövidsarkos lövése után egyenlítettek a franciák. 
 
Talán annyira nem is volt meglepő, hogy a második félidőben mindkét csapat - jó indulattal - félgőzzel játszott, de így helyzeteket nem, álmoskás, elégedetlenkedő szurkolót annál inkább lehetett látni
 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!