Magyar foci

Pintér Ádámmal elégedettek Zaragozában, számítanak a maradására

  • Horváth Kristóf

Pintér Ádám a világ talán legerősebb bajnokságában játszik hétről-hétre, így nem csoda, hogy továbbra is a Zaragozában akar maradni. A magyar válogatott középpályás remekül érzi magát Spanyolországban és klubjánál is elégedettek a teljesítményével.

"A második évem mindenféleképpen jobban sikerült, mint az első. Több játéklehetőséget kaptam, próbáltam élni a bizalommal. A szezon végén megdicsértek a klubnál, elmondták, hogy meg vannak velem elégedve. Továbbra is számítanak rám, még két éves szerződésem van, jól érzem magam kint, csapattársak is elfogadtak, szurkolók is szeretnek." - mondta el a hathárom.hu érdeklődésére a középpályás.

Nem mellékes, hogy a Zaragoza, akárcsak tavaly, óriási hajrával kiharcolta az első osztályban maradást, így jövőre is a La Ligában szerepelhet.

Pintér Ádám a Magyarország-Svédország mérkőzésen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban 2011-ben.

"Sokan kérdezik, hogy miért mindig a szezon második felében nyújtjuk a jobb teljesítményt. Erre igazából nem tudok jó választ adni, a csapattársaimmal is beszélgettünk erről. Talán az a gond, hogy minden évben 12-13 új játékos érkezik a csapathoz és ugyanennyi megy el. Így mindig új összeállítással vágunk neki a bajnokságnak és úgy éreztük, hogy a szezon végére értünk össze igazán. Reméljük, hogy idén másképp lesz, akkor a Zaragoza egy erős középcsapat lehet."

A futballista hangsúlyozta, nem akarja sem Javier Aguirrét, sem az őt váltó Manolo Jiménezt minősíteni, de tény: utóbbi edzőnél több játéklehetőséget kapott, így jó hír, hogy a szakember marad az aragóniai együttes kispadján. A védőként és középpályásként is bevethető játékosra utóbbi poszton számít Jiménez, ahol Pintér is szívesebben játszik.

Mint ismert, az MTK büntetőfeljelentést tett a Real Zaragoza ellen, mert az még mindig nem utalta át a középpályás szerződtetéséért járó összeget. A futballista határozottan kijelentette: szeretne kimaradni a két klub pereskedéséből, az ő feladata, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Pintér Ádámra nem csak klubjában, hanem az Egervári Sándor vezette válogatottnál is nagy feladatok várnak ősszel.

"Senki nem érezheti úgy, hogy biztos helye lenne a nemzeti együttesnél. Nagyon remélem, hogy a teljesítményemmel továbbra is kivívom a helyemet a legjobbak között. A válogatott egyre inkább kezd összeállni, ha továbbra is így tesszük a dolgunkat, feljebb tudunk lépni" - tette hozzá Pintér, aki az Európa-bajnokságon természetesen a spanyol együttesnek szurkol.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!