EURO 2012

Di Natale elégtételt kapott a spanyoloknak lőtt góllal

Döntetlent játszott egymással a címvédő Spanyolország és Olaszország a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, a C-csoport vasárnapi első összecsapásán. A spanyol és olasz játékosok örülnek az egy pontnak, de tudják, a következő két meccsen nyerniük kell a továbbjutáshoz.

Fernando Torres: "Arra számítottuk, hogy győzni fogunk, de a döntetlen nem rossz eredmény egy olyan csapat ellen, mint az olasz. Igazságos eredmény született, az olaszoknak és nekünk is sok lehetőségük volt a gólszerzésre. Most arra kell koncentrálnunk, hogy megnyerjük a következő két meccsünket."

"Egy ilyen tornán fontos a jó rajt, lehetőleg győzelemmel, de a világbajnokságon kikaptunk az első mérkőzésen, és végül mi diadalmaskodtunk a végén."

Cesc Fabregas: "A döntetlen nem rossz eredmény azok után, hogy hátrányba kerültünk a mérkőzésen. Minden rajtunk múlik ezután, ha kétszer győzünk, akkor megnyerhetjük a csoportot."

A játékos szokatlan szerepköréről is  beszélt. "Én lepődtem meg a legjobban, amikor kiderült, hogy csatár leszek, de nagyon örültem a lehetőségnek. Közel másfél hónapig nem játszottam, és a gól külön örömmel tölt el, mert a szezon végén adós maradtam ezzel."

Antonio Di Natale: "Pirlo nagy labdát adott nekem és éltem a lehetőséggel. Ráadásul elégtétel is nekem ez a gól, mert négy éve a büntetőpárbajban (a negyeddöntőben - a szerk.) hibáztam a spanyolok ellen."

Daniele De Rossi: "Ez az eredmény bizakodásra ad okot, mert az egyik, ha nem a legerősebb válogatott volt az ellenfelünk. Jó hozzáállással, félelem nélkül álltunk ki ellenük. Úgy vélem, megálltam a helyem védőként, de ez nem sikerült volna a társaim segítsége nélkül."

Gianluigi Buffon: "Örülök a pontszerzésnek, de még inkább annak, ahogyan ezt kiharcoltuk. Egyenrangú ellenfelek, sőt 60-70 percig jobbak voltunk. A hajrá veszélyesen alakult, de a spanyol csapat ellen ez teljesen normális."

A mérkőzés összefoglalója:

EURO 2012
C-csoport, 1. forduló:
SPANYOLORSZÁG-OLASZORSZÁG 1-1 (0-0)
Gdansk, PGE Arena, vezette: Kassai Viktor (magyar)
 
SPANYOLORSZÁG: Casillas - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso, Xavi, Busquets - Iniesta, Fabregas (Torres, 74.), Silva (Navas, 64.).
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque. Cserepad: Valdés, Reina (kapusok), Raul Albiol, Javi Martínez, Juanfran, Cazorla, J. Navas, Pedro, Fernando Torres, Negredo, Mata, Llorente.
 
OLASZORSZÁG: Buffon - De Rossi, Bonucci, Chiellini - Maggio, Thiago Motta (Nocerino, 90.), Pirlo, Marchisio, Giaccherini - Balotelli (Di Natale, 56.), Cassano (Giovinco, 65.).
Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli. Cserepad: Sirigu, De Sanctis (kapusok), Ogbonna, Balzaretti, Abate, Barzagli, Montolivo, Diamanti, Nocerino, Di Natale, Borini, Giovinco.
 
Gólszerző: Fabregas (64.), illetve Di Natale (61.)
Sárga lap: Jordi Alba (68.), Arbeloa (84.), Torres (84.), illetve Balotelli (37.), Bonucci (66.)

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!