Anglia

Úgy tűnik, már nem leszek százszoros válogatott - Rio Ferdinand

Az Európa-bajnokságról lemaradó Rio Ferdinand úgy érzi, jó eséllyel véget ért válogatott karrierje, miután Roy Hodgson szövetségi kapitány kihagyta a keretből.

"Ki kell mondanom, hogy valószínűleg vége a válogatott pályafutásomnak" - mondta Ferdinand a The Sun című lapnak adott interjújában. "Ha most nem hívtak be, amikor ennyi sérült van, akkor nem valószínű, hogy még valaha behívnak. Mindig azt mondtam, hogy nem mondom le a válogatott szereplést, amíg nem hagyom abba a játékot, és ezt most is tartom. Elérhető leszek, ha kellek. Nagyon reméltem, hogy elérhetem a 100. válogatottságomat, de különböző okok miatt ez nem sikerült."

Rio Ferdinand a Manchester Unitedben 2011-ben.

A Manchester United védője, aki eddig 77-szer lépett pályára Anglia színeiben annak ellenére nem lehet ott a kontinenstornán, hogy több hátvéd, például Phil Jones és Gary Cahill is megsérült. Roy Hodgson hivatalosan szakmai okok miatt nem hívta be a rutinos hátvédet, de Angliában nyílt titokként kezelik, hogy nem tudta Ferdinandot kibékíteni John Terryvel, akivel azért vesztek össze, mert utóbbi állítólag rasszista megjegyzést tett Ferdinand öccsére 2011 őszén.

"Lehet, hogy voltak korábban sérüléseim, de most jó formában vagyok. A bajnoki hajrá minden mérkőzésén játszottam, a menedzser (Sir Alex Ferguson - a szerk.) elégedett volt velem, és én is jól éreztem magam. Ennél többet ne kívánhatnak tőlem. Természetesen szomorú voltam, hogy kimaradtam, ez normális reakció. Imádok ott lenni a futball legmagasabb szintjén. Azt nem fogom elmondani, hogy mit mondott nekem Mr. Hodgson, de azt tudja, hogy ott szerettem volna lenni. Csalódás ez számomra, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a fociban semmi sem biztos" - mondta a 33 éves játékos.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP- csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!