Felkészülés

Messi triplája túl sok volt a braziloknak

Szombat este East Rutherfordban Brazília és Argentína feszült egymásnak egy barátságos mérkőzés erejéig, a közönségnek pedig nem kellett csalódnia, hiszen hét gólt is láthattak, sőt Messi mesterhármast könyvelhetett el. A parádés meccset végül az argentinok 4-3-ra nyerték meg.

Lionel Messi gólöröm

Brazília szombat este Argentína ellen folytatta a Brazil World Tour elnevezésű sorozatát, méghozzá East Rutherfordban. A mérkőzésnek külön pikantériát adott, hogy a brazilok egy rendkívül fiatal csapattal álltak ki, míg az argentinok a legjobbjaikkal.

Ennek ellenére mégis a sárga-kékek kezdték jobban a mérkőzést, akik már a 3. percben veszélyes helyzetet alakítottak ki, amikor Danilo tálalt Neymar elé, de a fiatal klasszis csavarása nem találta el a kaput. A meccs ezen szakaszában egyébként a brazilok sokkal élénkebbek, sokkal gyorsabbak voltak ellenfelüknél, az argentinok gyakorlatilag labdához sem tudtak érni. A brazilok mezőnyfölénye a 10. percben ismét lehetőséget szült, Oscar labdájára Hulk érkezett lendületből, Romero azonban hatalmas bravúrt bemutatva védeni tudott.

Ezt követően kisebbfajta szünet következett, már ami az akciókat illeti, ám a 23. percben egy gyorsan elvégzett Neymar szabadrúgást követően Romulo annyira üresen kapta az ötösön a labdát, hogy még maga is meglepődött, ám végül begyötörte a játékszert (1-0). Öt perccel később a sárga-kékek Neymar révén növelhették volna előnyüket, de Zabaleta a 16-oson belül elsodorta őt, ám a 11-es elmaradt.

Messi nevét nem véletlenül nem említettük eddig, ugyanis a Barcelona csillaga gyakorlatilag labdába sem tudott érni, egészen a 31. percig, amikor Sandro labdavesztését követően Higuaín szöktette őt, majd kilőtte a bal alsót, ezzel 1-1.

Messi világklasszishoz méltóan nem sokat pepecselt, a 34. percben ismét kilépett a védők közül, és a 16-os bal oldala felé cselezve eltolta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba lőtt (1-2).

A 36. percben a láthatóan megzavarodott brazilok egy pazar összjátékot követően Hulkot hozták ziccerbe a jobb oldalon, de Romero lábbal hárítani tudott. A 42. percben aztán az argentinok előtt is adódott egy helyzet, ugyanis Di María ügyesen vette észre a jobb oldalon meglépő Zabaletát, ám az argentin nem találta el a kaput. A félidő utolsó helyzetét a brazilok könyvelhették el: Joao Jesus ívelt be balról, Sandro fejese azonban kapu mellé szállt.

Az első félidő a játék képe alapján meglepő eredményt hozott, hiszen a brazilok klasszisokkal jobban játszottak, mint az argentinok, ám a futball furcsasága, hogy nem mindig az szerez vezetést, aki jobb.

Ahogyan az első játékrész befejeződött, pontosan ugyanúgy folytatódott a második: Hulk cseleivel két védőt is elküldött a bal szélen, majd ziccerben éles szögből fölé lőtt. Három perccel később hasonló lehetőség adódott a kék-fehérek előtt is, a kiugró Higuaín azonban kisodródott helyzetből mellé tüzelt. Az 56. percben viszont már góllá érett a brazil fölény, amikor egy gyönyörű összjátékot követően Leandro Damiao tartotta meg a labdát, majd tálalt Oscar elé, aki egy bivalyerős lökettel szétlőtte a kapu bal alsó sarkát (2-2).

A brazilok persze nem voltak elégedettek a remivel, és tovább támadtak, aminek az lett az eredménye, hogy a bal oldalon kiharcoltak egy veszélyes szabadrúgást. Ahogyan az az első félidőben történt, ismét gyorsan végezték el a pontrúgást Hulkék, Romulo pedig teljesen üresen találta magát a 16-oson belül, majd 14 méterről droppból tüzelt, de elvétette a kaput. A nyomasztó brazil fölény aztán ismét gólt érdemelt, méghozzá a 72. percben: egy bal oldali szögletet követően Romero rosszul mozdult ki, majd az ötösön belül tartózkodó Hulk elé pattant a labda, aki kíméletlenül bevágta azt (3-2).

Persze az argentinokat sem kellett félteni, mivel egy szögletet követően Fernandez a 76. percben kiegyenlített. A fejes védhetetlenül pattant a jobb alsóba, méghozzá a kapufáról, ezzel 3-3. Sokan talán azt gondolták ekkor, hogy itt vége a mérkőzésnek, ám a csapatok másként vélekedtek. A 83. percben Messi végezhetett el 17 méterről, középről egy szabadrúgást, amit Rafael Cabral védett bravúrral. Két perccel később azonban már a kapus sem tudott segíteni csapatán, ugyanis Messi meglódulását követően 20 méterről védhetetlenül lőtt a jobb felsőbe, ezzel a Pazar góllal pedig már 3-4 volt az eredmény.

Mint ahogy az a brazil-argentin meccseken általában lenni szokott, ez a mérkőzés sem múlhatott el piros lap nélkül: a 91. percben Lavezzi kezdett rugdosódásba, így kiállították őt, ám Marcelo még odaütött, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A mérkőzés minden igényt kielégítően magas színvonalú volt, a nézők pedig hét gólt láthattak, soha rosszabb barátságos meccset!

Barátságos mérkőzés, East Rutherford
Brazília-Argentína 3-4 (1-2)
Gólszerzők: Romulo (23.), Oscar (56.), Hulk (72.) ill. Messi (31., 34., 85.), Fernandez (76.)
Kiállítva: Lavezzi (91.), ill. Marcelo (91.)

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!