Siófok

Kanta Szabolcs túl van a sérülésén, készül a testvérpárharcra

  • Horváth Kristóf

Kanta Szabolcs egyike a magyar élvonal legpechesebb labdarúgóinak. A 2010-11-es idény során kétszer is keresztszalag-szakadást szenvedett, és csak idén tavasszal térhetett vissza a csapatába. A már-már ős-siófokinak számító középpályást jelenlegi állapotáról és a Balaton-partiak titkáról kérdeztük.

- Amikor megkerestelek, mondtad, hogy majd inkább holnap beszéljünk, mert az ovisoknál segítesz edzést tartani. Ezek szerint ennyire készülsz már a pályafutásod utáni életre?

- Az utánpótlásedző itt Siófokon hallotta, hogy akartam már jelentkezni a B-licences edzői képzésre és megkérdezte, van-e a kedvem segíteni hetente egyszer edzést tartani. Már jó ideje járok ki az ovisokhoz az edzésbe besegíteni, ismerkedek a szakmával. Gyerekekkel későbbiekben is nagyon szívesen foglalkoznék aktív pályafutásom után.

- Tavaly tavasszal ismét súlyos sérülést szenvedtél, idén tudtál visszatérni. Aktuális kérdés: hogy vagy?

- Köszönöm szépen, az elmúlt félévben szerencsére sikerült felépülnöm. Januártól végigcsináltam az alapozást, eleinte az NB III-ban játszottam, majd a tavaszi szezon közepétől már az NB I-be is sikerült visszatérnem. Le is kopogom, a sérülésem rendben van. Próbálok mindent 100 százalékosan csinálni, nincs az a fejemben, hogy "Úristen megsérülhetek újra". A fejemből ez kiment, magamhoz képest a maximumot próbálom nyújtani.

Kanta József és Kanta Szabolcs

- Mi a Siófok titka? A szezon előtt sokan kiesőnek tippelnek titeket, de ismét sikerült elkerülni a kiesést.

- Én hat éve vagyok itt Siófokon, szerintem az a titka a csapatnak, hogy itt nyugalom van. Amit megígérnek, az percre pontosan megérkezik. Elvárás a bentmaradás, mindenki csak a futballra koncentrál. Különösebb csodák nincsenek, egy jó csapat jött össze ebben az évben. Ha ez együtt maradna, még évekig nem lenne problémája a Siófoknak.

- Testvéred, Kanta József most visszatért az első osztályba az MTK-val. Várjátok már az egymás elleni párharcot?

- Őszintén megmondom, nagyon. Amikor feljutottak, volt szó arról, hogy egy egymás elleni meccsen a tesóm az MTK-t, én pedig a Siófokot vezethetném be a pályára, mint csapatkapitány. Idáig csak egy olyan meccs volt, amikor ellene játszhattam, várnám, hogy ennek legyen folytatása.

- Mik a terveid nyárra, maradsz a Balaton-parton?

- Most vettük meg itt a házunkat, költözés előtt állunk. Szeretnénk itt letelepedni, persze a magyar futballban sose lehet tudni. Most születik második gyermekünk is, a nagyobbik pedig már óvodába fog járni. Eddig sem voltunk vándormadarak, jól érezzük magunkat itt.

- Ejtsünk az Eb-ről is egy szót. Kinek szurkolsz és ki lesz a végső győztes?
Édesapámmal két mérkőzést is a helyszínen fogunk megnézni. Én az olaszoknak szurkolok, de ebben az évben nem ők fognak nyerni. Most a spanyolokra tippelek, szerintem ők lesznek a legkiegyensúlyozottabbak. Még esélyesnek tartom Hollandiát is, ők is eljuthatnak a döntőig.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP- csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!