EURO 2012

Barzagli marad az olasz keretben

  • MTI

A vádlisérüléssel bajlódó Andrea Barzagli marad a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon vasárnap bemutatkozó olasz labdarúgó-válogatott keretében.

"A szerda reggeli vizsgálatok jelentős javulást mutattak ki" - mondta Enrico Castellacci csapatorvos. - "Úgy döntöttünk, Barzagli annak ellenére a keretben marad, hogy az első két csoportmérkőzésen még biztosan nem léphet pályára."

Cesare Prandelli szövetségi kapitány szerdán behívta keretébe Davide Astorit arra az esetre, ha sérült védőjére nem számíthatna a kontinensviadalon. Barzagli múlt pénteken szenvedett vádlisérülést felkészülési mérkőzésen, amelyen az olaszok 3-0-ra kikaptak Oroszországtól.

Az olaszok - elsősorban Barzagli sérülése miatt - azt próbálgatják, hogy áttérnek a háromvédős rendszerre, melynek közepén Daniele De Rossi, az AS Roma középpályása szerepelne. De Rossi nevetve csak annyit mondott esetleges új szerepköréről, hogy akár a világ legjobb védőjévé is válhat, ha ezen a poszton kell segítenie a válogatotton.

Az olaszok vasárnap a címvédő spanyolok ellen kezdenek az Eb-n, majd Horvátország és Írország lesz a riválisuk.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!