EURO 2012

A hollandok rasszista megnyilvánulásokra panaszkodnak

  • MTI

A szombati Európa-bajnoki bemutatkozására készülő holland labdarúgó-válogatott néhány tagja rasszista megnyilvánulásokra panaszkodott az együttes szerdán tartott nyilvános krakkói edzését követően.

Közel 30 ezren nézték meg a holland válogatott edzését Krakkóban A több színes bőrű játékossal felálló csapat szóvivője pénteken jelezte, hogy a Wisla Krakow stadionjában rendezett tréningen a futballisták egy idő után átvonultak a pálya egyik oldaláról a másikra, miután a lelátón helyet foglaló nézők egy részétől majomhuhogást halottak.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány közvetlenül az edzés után még azt mondta, hogy a hangulat fantasztikus volt, s lenyűgözte, hogy 30 ezren látogattak ki az arénába azért, hogy lássák csapatát.

A lengyel-ukrán közös rendezésű, pénteken este kezdődő Eb előtt a szervezőknek és a kontinentális szövetségnek (UEFA) is az egyik legnagyobb problémát éppen a két ország szurkolóinak rendszeres rasszista megnyilvánulásai jelentették. Több futballista már jelezte, hogy azonnal levonul a pályáról, ha ilyen bekiabálásokat vagy huhogást hall a nézőktől. Michel Platini UEFA-elnök ugyanakkor azt kérte a játékosoktól, hogy hagyják a játékvezetőre az ilyen jellegű probléma megoldását.

A világbajnoki ezüstérmes Hollandia szombaton 18 órától vívja első meccsét az Eb-n a dánok ellen Harkivban.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!