EURO 2012

Rooney nem ért egyet Shearerrel, meg akarja nyerni az Eb-t

Wayne Rooney, az angol válogatott csatára szerint csapatuk képes arra, hogy ott legyen a pénteken kezdődő Európa-bajnokság elődöntőjében és döntőjében.

Az angol csapatot komoly sérüléshullám sújtja, ráadásul szövetségi kapitányt is váltottak Fabio Capello néhány hónappal ezelőtti lemondása után, ezért több szakértő, például a korábbi kiváló csatár, Alan Shearer is úgy gondolja, hogy nem sok esélyük van a jó szereplésre az Eb-n.

A tornára készülő Wayne Rooney azonban mindenképpen legalább az elődöntőig szeretne jutni az együttessel.

Wayne Rooney és Roy Hodgson szövetségi kapitány az angol labdarúgó-válogatott edzésén az Európa-bajnokság előtt 2012-ben.

"Mindent meg fogunk próbálni, és senki ne gondolja, hogy előre feladjuk. Néha fel kell tenni a kezünket, amikor kikapunk, de végignézve ezen a csapaton nem tudom, miért ne nyerhetnénk meg a tornát. Voltak komoly változások, de én nagy dolgokra számítok. Ha mások nem hisznek ebben, az az ő dolguk. De elég jók vagyunk ahhoz, hogy elődöntőbe és döntőbe kerüljünk. Ez a célunk" - mondta a Manchester United csatára.

Rooney az Európa-bajnokság első két mérkőzésén nem léphet pályára eltiltás miatt, mivel az angolok utolsó selejtezőmérkőzésén, Montenegró ellen piros lapot kapott. Elmondása szerint nem biztos abban, hogy a harmadik találkozón automatikusan visszakerül a kezdőbe.

"Ez az ára annak a hibának. Megtörtént a dolog, és el kell fogadnom a büntetést. Úgy fogok készülni, hogy játszhatok, és remélhetőleg egy győztes csapatba térek vissza. Amikor egy új kapitány érkezik, mindig hozhat új embereket. De nekem azonnal elmondta, hogy számol velem, ami nagyon jól esett. Az már látszik, hogy nagyon szervezetten készül, ami mostanában hiányzott az angol válogatottnál. Jó, hogy egy angol vezet minket" - dicsérte Roy Hodgsont a támadó.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!