Szponzoráció

Orosz olajipari cég lehet a Bajnokok Ligája támogatója

A Gazprom már több labdarúgó csapatot is szponzorál Európában, a következő szezonban a Bajnokok Ligáját is célba vehetik.

A következő évben az orosz olajipari óriás, a Gazprom is a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat szponzorai közé kerülhet. Erről nyilatkozott a világ egyik legnagyobb olajkitermelő vállalkozásának vezetője, Alexej Miller. "Előttünk van az a szerződés tervezet, amelynek aláírásával a rangos sorozat támogatói közé léphetünk be" - mondta azt orosz gigacég ügyvezetője, aki azonban a szerződés részleteivel kapcsolatban nem akart részletekbe bocsátkozni.

Jelenleg a Ford, a Heineken, a MasterCard, a Sony és az Unicredit tartozik a labdarúgó Bajnokok Ligája szponzorai közé. A Gazprom számára nem lenne idegen a labdarúgás, hiszen a cég az orosz bajnokságban a Zenit Szentpétervárt, a Bundesligában a Schalkét, míg a szerb pontvadászatban a Crvena Zvezda csapatát is szponzorálja már. Más sportágakban is vannak a Gazpromnak érdekeltségei, így a KHL-ben szereplő Avantgard Omszk jégkorong csapata, valamint a Katyusha profi kerékpáros együttese is élvezi az olajos cég bizalmát.

A Gazprom vezetőinek fantáziájára jótékony hatással lehetett a közelmúltban Münchenben rendezett BL-döntő, amelyet a világon összesen 300 millióan láttak a televíziós közvetítések alkalmával.