Olimpia 2012

A balhés ausztrál úszó most fegyverekkel pózolt - fotó

  • VNA

Megint nem bírt magával Nick D'Arcy - az ausztrál úszó újfent egy fegyelmezetlenség miatt maradhat le az olimpiáról.

Az ausztrál úszósport ügyeletes balhé-embere, Nick D'Arcy ismét hallatott magáról. A 24 esztendős úszó már korábban is részese volt több botránynak, most pedig azzal akasztotta ki a szövetség vezetőit, hogy egyik barátjával és úszótársával (Kenrick Monk) egy fegyverüzletben pózolt. Ezzel a mókával önmagában nem is lett volna gond, de D'Arcy az elkészült fotót megosztotta Facebook és Twitter oldalán is. A kép állítólag egy edzőtáborozás során egy kaliforniai üzletben készült, ahol amúgy legális a fegyverek viselése.

Erre mondják, hogy elsőre jó mókának tűnt... - Fotó: Facebook

Az ausztrál olimpiai bizottság azonnal reagált az esetre és "buta, az olimpiai csapathoz méltatlan cselekedet"-nek minősítette a két úszó tettét. "Minden olyan cselekedet, ami ellentétes az olimpiai szellemiséggel, azt ellenezzük. Az internetre kitett dolgok ebben az esetben nem lehetnek a magánszféra részei" - mondta a Londonba készülő ausztrál csapat vezetője, Nick Green. A fotókat időközben eltávolította a sportoló, de az eset így is komoly következményekkel járhat.

Ez a meggondolatlan cselekedet ugyanis akár D'Arcy olimpiai szereplésébe is kerülhet. A fiatal úszó korábban sem ment a szomszédba egy kis botrányért, a pekingi olimpia előtt ugyanis Sydneyben egy bárban keveredett verekedésbe, ami után el is tiltották a 2008-as játékoktól. Most könnyen lehet, hogy ismét egy égbekiáltó hülyeség miatt maradhat le az ötkarikás játékokról.