Férfi kézilabda

Nagy László nálam az életben nem lenne többet válogatott - Laurencz László

Laurencz László kiváló mesteredző nem csak remek eredményeiről ugrik be manapság az emberek eszébe, hanem úgy is, mint a honi kézilabdasport ügyeletes "megmondóembere". Az atlantai olimpián a női válogatottat a bronzéremig vezető szakember a SportKlub-nak nyilatkozva éles kritikát fogalmazott Nagy László válogatottbeli visszatérésével kapcsolatban.

Laurencz László szerint a Barcelona játékosa három éve "hülyít" két országot is, hazatérésének oka pedig a spanyolországi anyagi dolgok nem várt alakulásának eredménye.

A szakember szerint a spanyol kézilabdában tapasztalható anyagi problémákat saját szemével láthatja mindenki, hiszen spanyol edzők, női és férfi játékosok igazolnak Magyarországra a hispán bajnokságból.

A 78 és tréner állítása szerint Nagy László által három éve kifogásként felhozott indokok (biztosítási díj, napi díj) több mint egy évvel ezelőtt elrendeződtek a szövetség jóvoltából, az egykori szegedi játékos azonban nem tért vissza a nemzeti csapatba.

Noha Mocsai Lajos és a játékosok többsége is pozitívan nyilatkozott Nagy visszatéréséről, Laurencz véleménye szerint fennáll a kockázata annak is, hogy az átlövő személye megbontja a válogatott egységét.