Roland Garros

Ferrer megfosztotta Murrayt sorozatban hatodik GS-elődöntőjétől

Teljes az elődöntő mezőnye a férfiaknál is a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a spanyol David Ferrer szerdán négy játszmában legyőzte a brit Andy Murray-t.

A hatodik kiemelt David Ferrer négy szettben felülmúlta a negyedik kiemelt Andy Murray a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

A 3 óra 45 percig tartó mérkőzésen végig nagyon hullázó volt a játék, főleg Murrayé, aki sokszor nagyon fontos és könnyűnek tűnő pontokat hagyott veszni. Csak az első játszmában 19 ki nem kényszerített hibája volt és kétszer is elveszítette adogatását.

A második szett volt a legszorosabb a meccsen, Murray megnyerhette volna, azonban Ferrer sokszor jól döntött azzal, hogy feljött a hálóhoz. Tie-break-be torkollott a játszma, amiben Murray rögtön elhúzott és 1:1-re alakította a párharcot.

A harmadik szettben ismét sokat hibázott a skót (18 ki nem kényszerített hiba), Ferrer 6:3-mal került szettelőnybe. A negyedik játszmában már Ferrer uralta a mérkőzést, elhúzott 4:1-re, majd amikor a skót harmadszor veszítette el szervagémjét a szetten belül, a második meccslabdáját értékesítette, és 6:4, 6:7, 6:3, 6:2-vel jutott az elődöntőbe.

A 25 esztendős Murray talán sérüléssel is küzdött, a negyedik játszmában többször fájdalmasan tapogatta hasát. A harmadik felvonásban egyébként Ferrer 1:0-ás vezetésénél közel félórára félbeszakadt a mérkőzés, de a spanyol tett róla, hogy ne tolódjon át csütörtökre a döntés.

David Ferrer először jutott be a French Openen a legjobb négy közé, míg a 2010-es US Open óta ismét Andy Murray nélkül rendeznek elődöntőt Grand Slam-tornán. A fináléban biztosan lesz spanyol, a "Fal" becenévre hallgató Ferrer honfitársával, a címvédő és hatszoros bajnok Rafael Nadallal találkozik az elődöntőben.

Eredmények, negyeddöntő:
Férfiak:
Ferrer (spanyol, 6.)-Murray (brit, 4.) 6:4, 6:7 (3-7), 6:3, 6:2
Korábban:
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol, 12.) 7:6 (7-4), 6:2, 6:3
 
Korábban:
Nők:
Kvitová (cseh, 4.)-Svedova (kazah) 3:6, 6:2, 6:4
Sarapova (orosz, 2.)-Kanepi (észt, 23.) 6:2, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.