London 2012

Egymillió Császárnak, Szatmárinak és Osváth-nak

Császár Gábor, az olimpiára készülő férfi kézilabda-válogatott irányítója, valamint Szatmári András kardozó és Osváth Richárd kerekesszékes vívó felkészülését támogatja fejenként egymillió forinttal a K&H Csoport.

A szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott három sportoló szerdán ünnepség keretében vehette át az anyagi segítség tényét igazoló díjat. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram történetében ez volt a 11. ilyen összejövetel.

Az Eb-nyolcadik, magyar bajnok Császár a felnőtt, a 23 éven aluliaknál és a junioroknál is egyéni Európa-bajnok, csapatban junior vb-aranyérmes Szatmári a reménység kategóriában, míg a tőrben elért tavalyi Európa-bajnoki győzelmével londoni indulási jogot szerzett Osváth a paralimpikonok közül érdemelte ki az egymilliót. Velük 34-re emelkedett az elmúlt hat évben ily módon egyénileg szponzoráltak köre.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára méltatta a több mint egy évtizedre visszanyúló együttműködést. A magyar olimpiai csapattal kapcsolatban kiemelte: sikerült elérni azt a célt, hogy 22-23 sportágban, összesen legalább 150 magyar sportoló szerepeljen Londonban. Mindehhez hozzátette, az is valószínűleg összejön majd, hogy a nemzetek között a legjobb húszban végezzen Magyarország a játékokon.