Bemutató

Bemutatták a Sport pszichológiája című könyvet

  • MTI
Címkék:

Bemutatták a Sport pszichológiája című könyvet, amely a sport általános lélektani előnyeivel foglalkozik, de kitér azokra a veszélyekre is, amelyek befolyással bírnak a teljesítményre, az eredményességre.

A mű segítségével az olvasók képet kaphatnak a lelki folyamatok szerepéről, a sport, a test és a lélek kapcsolatáról. A könyvben neves sportolók - például Szabó Tünde, Kovács Tamás, Gyulay Zsolt, Monspart Sarolta, Pásztory Dóra – szólnak a sport lélektanáról.

A szerdai bemutatón részt vett Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára is, aki - ahogyan az Emmi közleményében olvasható - elmondta: az olimpia és a paralimpia közeledtével nap mint nap számos hírt lehet hallani kvótát szerzett sportolókról, azonban arról csak nagyon keveset vagy szinte semmit, hogy mennyi háttérmunka áll a kvalifikáció mögött.

A szerkesztők a könyvet a két éve elhunyt világhírű sporttudós, Frenkl Róbert emlékének ajánlják, akiről felszólalásában az olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok helyettes államtitkár is megemlékezett.

A bemutatón részt vett többek között Frenkl Róbert özvegye, Frenkl Sylvia és Litavecz Anna, a sportért felelős helyettes államtitkár titkárságvezetője is, aki Szekeres Pállal együtt társszerzője a könyv "Sportoló fogyatékos vagy fogyatékos sportoló" című fejezetének.