NB I

Az új edző az Újpesthez méltó szereplést remél

  • MTI

A klub múltjához méltó szereplést ígér Jos Daerden, az OTP Bank Liga legutóbbi szezonjában 13. helyen végzett Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

"Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly hagyományokkal rendelkező együttesnél dolgozhatok. Bízom benne, hogy a gárda múltjához méltóan szerepelünk majd" - mondta szerdai, bemutatkozó sajtótájékoztatóján a belga tréner, aki játékosként és edzőként is többször találkozott már magyarokkal. Futballistaként 1981-ben, majd 1982-ben előbb a Győrrel, majd a Vasassal csapott össze, míg edzői karrierje során többek között Brockhauser Istvánnal is együtt dolgozott.

A klub nem hozta nyilvánosságra, hány évre szóló szerződést kötött az 57 éves szakemberrel, akinek másodedzője a szintén belga Marc Leliévre lesz. Utóbbi az elmúlt idény közepén vette át a lila-fehér együttes irányítását.

"Úgy gondolom, a lehető legjobb edzőt sikerült megszereznünk, akinek segítségével eredményesen szerepelhetünk a következő idényben" - mondta Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa.

Daerden - akárcsak az elnök - elmondta, a jelenlegi játékoskeret nem elég jó ahhoz, hogy az első négyben végezzen az együttes, így mindenképpen meg kell erősíteni a csapatot. Konkrét nevekről azonban egyelőre nem számolt be, mint ahogyan a célokat sem mondták ki.

A szakember hozzátette, hogy a gárda június 25-én kezdi meg a felkészülést, ám egy héttel korábban a futballistáknak már egyéni képzésen kell részt venniük.

Daerden játékosként többek között a Roda és a Standard Liége együttesében szerepelt, ötször a válogatottban is pályára lépett. Edzői karrierjét 1992-ben kezdte a Beverennél, majd több belga csapatot is irányított, a Lierse gárdájával 1997-ben belga Szuperkupát, a KRC Genk másodedzőjeként 2002-ben bajnokságot nyert. A külföldi szerepvállalás sem lesz új helyzet számára, a 2006/07-es szezonban előbb másod-, majd vezetőedzője volt az ukrán Metalurg Donyecknek.