EURO 2012

Platini német vagy spanyol győzelmet vár

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint két válogatott, a címvédő spanyol, valamint a német esélyes a pénteken kezdődő Európa-bajnokság megnyerésére.

"Ha a tudásuk legjavát tudják nyújtani, akkor Spanyolország vagy Németország nyeri az Eb-t" - mondta a játékosként 1984-ben Európa-bajnok francia sportvezető. - "Ugyanakkor, ha csak 80-90 százalékos erőbedobással futballoznak, akkor nehéz dolguk lesz. Számos olyan együttes van, amelyet nehéz legyőzni. Anglia, Franciaország, Olaszország, Dánia, Portugália és Hollandia bármelyik ellenfelére veszélyes lehet, rajtuk kívül a horvátokat és az íreket sem szabad lebecsülni."

Platini úgy fogalmazott, a következő három hétben látványos, izgalmakkal teli futballünnepet vár a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon.

"Az első Kelet-Európában sorra kerülő Eb az UEFA által szervezett versenyek történetében mérföldkőnek számít" - írta a szövetség kiadványának előszavában az 56 éves elnök, aki kitért arra is, hogy a torna előkészületeivel kapcsolatos problémák röviddel a kezdés előtt véglegesen megoldódtak.

A pénteken 18 órakor kezdődő lengyel-görög nyitómérkőzés előtt a varsói Nemzeti Stadionban húszperces nyitóünnepségre kerül sor, amelyen fellép György Ádám magyar zongoraművész is.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!