London 2012

Marosi Ádám fél lábbal már az olimpián

Marosi Ádám ott lesz a londoni olimpián - árulta el egy keddi sajtórendezvényen nem hivatalosan Pálvölgyi Miklós, a magyar öttusa-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető részéről elhangzott, hogy adminisztratív kötelességének eleget téve a hazai sportági szövetségnek (MÖSZ) rövidesen hivatalosan is tájékoztatnia kell a Magyar Olimpiai Bizottságot arról, melyik négy versenyző nevezését javasolja a kvótával rendelkező hat közül. Országonként és nemenként ugyanis csak két-két öttusázó indítható a londoni olimpián. Az erre vonatkozó határidő június 15-e.

"Kevesebb, mint tíz héttel az olimpia kezdete előtt kijelenthető, hogy Marosi Ádám olimpiai részvétele idővel realitás lesz - jelentette ki Pálvölgyi Miklós. - Nagyon régen készül rá, hogy olimpikon legyen, az egész életét arra tette fel, hogy egy igazán remek eredménnyel írja be a nevét a sportág történetébe."

A 2009-ben világbajnok Marosi elmondta, nagyon hosszú, hat hónapos alapozáson van túl, amely március végén lezárult. A versenyszezon kezdete előtt változtatott az edzésmunkáján, de a májusi világbajnokság után úgy érzete, ismét szüksége van egy rövid alapozásra.

 "A fizikai számokban, a futásban és az úszásban ismét állóképességi munkát végeztem a közelmúltban, ennek most a vége felé járok. Mindent egy lapra tettem fel, minden tervszerűen halad, várom a következő feladatot, a júliusi Európa-bajnokságot, amelyen összemérhetem az aktuális formámat az ellenfelekkel" - ecsetelte az idei, római vb egyéni versenyének hatodik helyezettje.

Molnár Imre, a Budapesti Honvéd SE elnöke elmondta, a klubnak 12-14 versenyzője lesz ott az olimpián, ezt tisztességes létszámnak nevezte. Bejelentette, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) azoknak az élsportolóknak, akik úgy gondolják, aktív pályafutásuk után a szervezet kötelékében szeretnének elhelyezkedni, lehetőséget ad erre. Jelenleg öt sportoló, köztük Marosi Ádám is élni kíván ezzel a felajánlással, ami azt jelenti, hogy két-három héten belül szerződéses katonaként lesz a klub tagja.

A Mitsubishi Motors magyarországi vezérképviselete, az MM Import Kft. zuglói autószalonjában rendezett sajtótájékoztató zárásaként Marosinak használatra átadtak egy Mitsubishi ASX modellt.