Díjátadó

Az MLSZ-nél is Szakály Péter az Év játékosa

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi gáláján a bajnok Debrecen csapatának tagjai "vitték el" a szezon legjobbjainak járó díjak többségét: Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér a legjobb edző, Bódi Ádám pedig az év felfedezettje lett az elmúlt szezonban.

A Telkiben rendezett ünnepélyes eseményen összesen nyolc díjat osztott ki a szövetség, és Szakályon, Bódin és Kondáson kívül a gólkirályi címért járó elismerést is debreceni, Adamo Coulibaly vehette át Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől.

ySzakály Péter, (DVSC-TEVA) az év játékosa (Bozsik József-díj), Kondás Elemér (DVSC-TEVA), az év edzője (Sebes Gusztáv-díj), Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Riskó Géza főszerkesztő (MTVA, Labdarúgásért díj), Máté Pál (Sport TV), az év sportújságírója (Molnár Dániel-díj), Horváth Károly, az év sportvezetője (Minarik Ede-díj) áll a díjkiosztón, az MLSZ telki edzőközpontjában.

Az év sportvezetője a siófoki csapat tulajdonosa, Horváth Károly lett, a legjobb játékvezető pedig Bognár Tamás.

Az "év tulajdonosának, elnökének, vagy kívülállójának" járó Labdarúgásért-díjat Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője kapta, aki - az indoklás szerint - elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a magyar labdarúgás visszakerült a közszolgálati televízióba. Az év sportújságírója díjat Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője kapta.

Csányi Sándor a gálán arról beszélt hogy az ő, illetve az általános szakmai vélekedés szerint is javult a bajnokság színvonala, s a válogatott is bizonyította, hogy sikerült előrelépnie.

Magyar Labdarúgó Szövetség
A 2011-12-es szezon legjobbjai
Az év játékosa (Bozsik József-díj): Szakály Péter (DVSC-TEVA)
Az év felfedezettje (Hidegkuti Nándor-díj): Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
A bajnokság gólkirálya (Deák Ferenc-díj): Adamo Coulibaly (DVSC-TEVA, 20 gól)
Az év edzője (Sebes Gusztáv-díj): Kondás Elemér (DVSC-TEVA)
Az év játékvezetője (Hertzka Pál-díj): Bognár Tamás
Az év sportvezetője (Minarik Ede-díj): Horváth Károly
Az év tulajdonosa, elnöke vagy "kívülállója" (Labdarúgásért díj): Riskó Géza (MTVA)
Az év sportújságírója (Molnár Dániel-díj): Máté Pál (Sport TV)