Úszás

Michael Phelps megint lenyomta Cseh Lacit

  • VNA

Bár nem úszott jól a hétvégén, 200 pillangón azért csak jobb időt ért el Michael Phelps, mint a mi Cseh Lászlónk az Eb-n.

Michael Phelps, amerikai úszó

Június végén rendezik meg az amerikai úszók számára az olimpiai válogató versenyeket. Ezt megelőzően utoljára csobbant vízbe - versenykörülmények között - a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki a Texas állambeli Austinban a 200 méteres pillangóúszásban ért el kiváló eredményt. Az 1:54,79-es idő azt jelenti, hogy az idei világranglistán Phelps a harmadik helyre jött fel ebben a számban, és tizenhat századdal jobb időt ért el, mint a számot a debreceni Európa-bajnokságon megnyerő Cseh László. A 26 esztendős amerikai úszó ezzel az úszásával megdöntötte a szintén általa tartott medence-rekordot is. Ez utóbbi (1:54,92) azért is emlékezetes, mert az Austinban 2001-ben úszott eredmény Phelps első világrekordja volt karrierje során.

"Mindenképpen meg akartam dönteni az itteni rekordot is. Ez az uszoda különleges számomra, hiszen végső soron minden itt kezdődött el a számomra. Ezen a hétvégén a többi versenyem nem sikerült igazán, de bízom benne, hogy a válogatóig még tudok fejlődni" - mondta az amerikai klasszis, aki mostantól a Nebraska állambeli Omahára koncentrál, ahol június 25-én veszi kezdetét az olimpiai válogató verseny.