Felkészülés

Trapattoni a "technikás magyarok" ellen is megőrizné veretlenségét

  • mlsz.hu

Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány és Robbie Keane vasárnap állt sajtótájékoztatón a média képviselőinek rendelkezésére (érdekesség, hogy mintegy harminc ír újságíró érkezett Budapestre a meccsre). Az írek olasz szakvezetője az Eb főpróbájának tekinti a hétfői meccset, és játékosaitól is azt várja, hogy tökéletesen koncentrált játékot nyújtson

Trapattoni ismeretei a magyar futballt illetően meglehetősen magasak

"Ez az utolsó felkészülési meccsünk az Eb előtt, szeretnék olyan teljesítményt és lelkesedést látni a csapatomtól, mint amivel a ránk váró mérkőzéseken lépünk majd pályára. Ugyanazt a folyamatos, zökkenőmentes játékot várom, mint amit a Bosznia elleni edzőmeccsen is láttam a futballistáktól. A kezdőcsapat már a horvátok elleni tervezett együttes lesz, de ezúttal nem az eredmény az elsődleges, persze, szeretném, ha a tizenhárom meccse tartó veretlenségi sorozatunk nem szakadna meg - fogalmazott Trapattoni.

A szakember a magyar válogatottra is kitért, és elmondta: tisztában van vele, hogy fiatal, technikás csapatunk van, amely az elismert magyar hagyományokra épül. Látta a csehek elleni meccsünket, de azt megelőzően is ismert több labdarúgót, így Bogdán Ádám, Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir, vagy Németh Krisztián játékát illetően is rendelkezik előzetes ismeretekkel.

Az írek szövetségi kapitánya felidézte a magyar csapat fénykorát, amelyet tizenévesen ő maga is figyelemmel kísért, nagyon jól emlékszik a Grosics, Hidegkuti, Kocsis, Puskás, Czibor fémjelezte Budapesti Honvédra, az angolokat a Puskásban 7:1-re verő Aranycsapatra, illetve a későbbi időszakból Albert Flóriánra is.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e magát öregnek, hogy ennyi emléke van a fél évszázaddal ezelőtti magyar csapatról, így válaszolt: "Puskás és Hidegkuti ugyanúgy a focitörténelem része, mint Churchill és McCarthy a történelemé. Az az öreg ember, aki már nem álmodik, és nem tud előre tekinteni. Fiatal az, aki képes a jövőbe nézni, én magamat ilyennek tartom."

Az ír újságírók az Európa-bajnoki esélyekről is faggatták a szakembert, aki a csoportellenfél olaszokról inkább nem mondott semmit, mert nem érezte volna fairnek kollégájával, Cesare Prandellivel szemben, saját együtteséről viszont megjegyezte: játékosai kifogástalan erőnlétben várják a tornát, fizikailag és mentálisan is remek a focisták állapota, ez lehet az Eb-n a válogatott nagy erőssége.

A csapatkapitány Robbie Keane elmondta: rendkívül motivált az ír válogatott, kiváló a hangulat a csapatnál, és a keret minden tagja tökéletesen illeszkedik abba a rendszerbe, amit játszik a gárda. A játékosok nagyon bíznak Trapattoniban, és ha az első mérkőzésen sikerülne nyerni a horvátok ellen, akkor nagyon jól is végződhet az Eb a csapat számára.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!