Roland Garros

Sötétedés miatt félbeszakadtak a gigászi küzdelmek

A Roland Garros 4. fordulójában a rossz látási viszonyok miatt félbeszakadt az argentin Juan Martin del Potro és a cseh Tomás Berdych valamint a francia Jo-Wilfried Tsonga és a svájci Stanislas Wawrinka találkozója. Az ausztrál Samantha Stosur két játszmában verte az amerikai Sloan Stephenst.

Tsongával idén is megtörténik az mint tavaly és 2:0-ról kiesik?

Tsonga - Wawrinka 

A két játékos emlékezetes csatát vívott a tavalyi Roland Garroson is, hiszen miután Tsonga 2:0-ra elhúzott a szettek számát tekintve, Wawrinka elképesztő hajrát nyitott és végül a maga javára fordította a mérkőzést. 

Sok elemében az idei találkozójuk is hasonló forgatókönyv szerint zajlódott. Habár Wawrinka kezdett valamivel jobban, Tsonga sem maradt el sokkal a svájcitől, adogatóként pedig mindketten kiváló játékot produkáltak. Az első szettben végül 4:4-nél Tsonga mindent egy lapra tett fel, a bátor ütések meg is hozták az eredmény ami után a lehető legjobbkor tudta elvenni ellenfele adogatását - a szett kiszerválása pedig már nem okozott számára problémát. 

A folytatásban is Tsonga volt felül, Wawrinka 4:3-nál három ki nem kényszerített hibával hozzásegítette a franciát egy újabb brékhez, de ezúttal nem tudta adogatásaival lezárni Tsonga a játszmát, így végül rövidítésre került sor. A tie-breakben Tsonga nagy nehézségek árán 8:6-re legyőzte a svájcit, így 100 perc játék után 2:0-ra vezetett a hazaiak versenyzője. 

Ezt követően azonban hasonló dolgok történtek mint egy évvel ezelőtt, a svájci "megtáltosodott", Tsonga pedig sokat hibázott, így szűk háromnegyedóra után sikerült szépítenie Wawrinkának. 

A negyedik felvonás is úgy tűnt, hogy simán a svájci játékosé lesz, de Tsonga a szett második felére összekapta magát, de a kettős brékhátrányból már nem tudott felállni. 

A döntő, ötödik játszmában 2:1-nél Tsonga brékelőnybe került, de 4:2-es vezetésénél a torna szervezői sötétedés miatt a hétfői napra halasztották a folytatást. 

Del Potro félelmetes tenyeresével Berdych sem tud egyelőre mit kezdeni

Del Potro - Berdych 

Két olyan játékos találkozott egymással a legjobb nyolc közé jutásért rendezett találkozón, akiknek nem elsősorban a salak a kedvenc borítása. Ennek ellenére mindkettejüknek akadtak szép eredményei a "vörös idényben", így egy kiváló mérkőzésre volt kilátás. 

A felek nem is hazudtolták meg saját magukat, nagyon magabiztos adogatójátékokat produkáltak, így az első játszmában már rövidítésre került sor. A rendkívül kiélezett tie-breakből végül az argentin jött ki jobban, Berdych hibáit kihasználva 8-6-ra megnyerte azt. 

A második játszmában del Potro kissé leengedett, Berdych pedig szenzációsan teniszezett, így alig több mint félóra után 6:1-el egyenlíteni tudott. 

A harmadik szettben a cseh három alkalommal is elbukta saját szerváját és ugyan egyszer neki is sikerült fogadóként játékot nyernie, del Potro nem engedte ki a kezéből a vezetést. 

A negyedik játszma megkezdése előtt a torna szervezői itt is közbe szóltak, folytatás majd hétfőn következik. 

Roland Garros
4.forduló
Tsonga (francia, 5.) - Wawrinka (svájci, 18.) 6:4 7:6 3:6 3:6 4:2 - félbeszakadt
del Potro (argentin, 9.) - Berdych (cseh, 7.) 7:6 1:6 6:3 0:0 - félbeszakadt
nők:
Stosur (ausztrál, 6.)-Stephens (amerikai) 7:5, 6:4