Torna

Berki fogfájással harmadik, Böczögő második lett Mariborban

  • Felix Promotion-MTI

Berki Krisztián harmadikként végzett a maribori világkupa-viadalon, ami ahhoz képest, hogy foggyulladása miatt egy nappal korábban még az is kérdéses volt, egyáltalán be tudja-e mutatni a gyakorlatát a döntőben, nagyon is jó eredmény, sőt...

A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő tornász a hazatérése után sem pihen, miután meglátogatta a fogorvosát, elindul Gentbe, a következő vk-verseny helyszínére.

"A 6,7 kiinduló pontszámú gyakorlatomat mutattam be a döntőben, de igazából hezitáltunk, hogy egyáltalán versenyezzek-e, mert begyulladt a bölcsességfogam. Nagyon fájt, péntekről szombatra virradóra alig aludtam valamicskét, még szerencse, hogy délután egy fájdalomcsillapítóval tudtam pihenni. A gyakorlatom elején a Thomas-orsó nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna és volt egy terpesztésem a kápán, de ezt leszámítva és a körülményekhez képest jól végig tudtam csinálni a gyakorlatot" – mondta Berki Krisztián, akit az olimpián legfőbb riválisának számító brit Louis Smith még úgy is mindössze egy tizeddel tudott megelőzni, hogy az ő kiinduló pontszáma 7,1 volt, vagyis a magyar olimpikon még így, fogfájással küszködve is sokkal szebben tornázott, mint a brit, ami több mint biztató.

A szintén olimpiai induló Böczögő remekelt, két kiváló ugrást bemutatva 13,762 ponttal a dobogó második fokára állhatott. Csillag Tünde ugyanitt nyolcadik lett 12,750 ponttal. Böczögő a felemáskorlát fináléjában is szerepelt, itt 10,900 ponttal nyolcadikként zárt.