EURO 2012

A svéd kapitány szerint a szövetség vezetői miatt sok a sérültjük

Élesen kritizálta a Svéd Labdarúgó Szövetség vezetőit az Európa-bajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén, miután szerinte nekik komoly szerepük van abban, hogy az U21-es svéd nemzeti csapat súlyos vereséget szenvedett Ukrajna együttesétől csütörtökön.

"A svéd futballnak meg kellene állnia egy pillanatra, és elgondolkozni, hogy mindent jól csinálnak-e. Ha így folytatódnak a dolgok, akkor nem sok esélyt adnak a saját játékosaiknak a győzelmekre. Számomra szövetségi kapitányként ez elfogadhatatlan" - mondta Hamrén.

A nemzeti csapat vezetője azért borult ki, mert a svéd U21-es csapat úgy kapott ki Európa-bajnoki selejtezőn Ukrajnától 6-0-ra, hogy több kulcsjátékos is kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdött, köztük olyanok is, akik a felnőttekkel is ott lesznek az Eb-n. Hamrén szerint ebben nagy szerepe volt a bajnoki rendszernek.

Úgy gondolja, a jelenlegi márciusi időpontnál jóval hamarabb kellene kezdeni a svéd pontvadászatot, akár műfüves pályákat használva is, így csökkenthetnék a bajnokság intenzitását.