Roland Garros

A stabil Errani legyűrte a szörnyen kezdő Kuznyecovát

A 21. kiemelt Sara Errani jutott elsőként a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, miután két szettben legyőzte a tornán 2009-ben győztes Szvetlana Kuznyecovát.

Sara Errani örül a Szvetlana Kuznyecova elleni győzelmének a Roland Garros női versenyében 2012-ben.

A harmadik fordulóban Agnieszka Radwanskát búcsúztató Kuznyecova nagyon gyengén kezdte Errani elleni mérkőzését, hiába irányította a labdamenetek többségét és hiába ütött néha remek nyerőket, ez csak arra volt elég, hogy szorossá tegye a játékokat. Sok ziccert rontott, kulcspillanatokban rendre a hálóba vagy a vonalakon túlra ütötte a labdát. Így egyetlen gémet sem tudott nyerni, a nagyon pontosan játszó Errani 6:0-ra nyerte az első szettet.

A második játszmát is az olasz kezdte jobban, brékelőnybe is került, de Kuznyecova össze tudta szedni magát, egyenlített, majd fordított is. Ebben az időszakban már mindkét játékos jól teljesített, de a szett hajrájában megint Errani koncentrált jobban. 6:5-ös vezetésénél nagy küzdelemben újra brékelni tudott, ezzel pedig megnyerte a játszmát és a mérkőzést is.

Errani ellenfele a nyolc között a német Angelique Kerber lesz, aki jóval szorosabb mérkőzésen győzte le a horvát Petra Marticot.

Roland Garros
nyolcaddöntő
nők:
Errani (olasz, 21.)-Kuznyecova (orosz, 26.) 6:0, 7:5
Kerber (német, 10.)-Martic (horvát) 6:3, 7:5
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.