Forma-1

A Red Bullnak be kell tömnie a szabálytalan lyukakat az autók alján

Az FIA döntése értelmében szabálytalanok azok a lyukak, amelyeket a Forma-1-es Red Bull istálló autóinak alján alakítottak ki a jobb levegőelvezetés érdekében.

A Red Bull istálló egyik versenyautója a Forma-1-ben 2012-ben.

A Red Bullnak a jövő heti Kanadai Nagydíj előtt át kell alakítania az autói padlólemezeit, mivel azokat szabálytalannak találta az FIA illetékes bizottsága. A hátsó kerekek előtt lyukakat alakítottak ki a kocsik alján, így javítva a versenyautók aerodinamikai tulajdonságait, és ezek miatt a McLaren, a Ferrari és a Mercedes is panaszt nyújtott be a Monacói Nagydíj alatt.

Akkor a döntést elhalasztották, most pedig az autók módosítására kötelezték a csapatot. A Bahreini Nagydíj óta használt fejlesztés miatt azonban nem veszik sem Sebastian Vettel ottani győzelmét, sem Mark Webber Monte Carlo-i sikerét.

Hasonló lyukak egyébként a Ferrarik és a Sauberek padlólemezein is találhatók, azok azonban más alakúak, így hivatalosan csak "réseknek" tekintik őket, és szakértők szerint valószínűleg a Red Bullokat is ennek megfelelően alakíthatják majd át.