EURO 2012

Ez a vereség is segíti felkészülésünket - Prandelli

Kikapott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság egyik favoritjának tartott olasz labdarúgó-válogatott az oroszok legjobbjaitól előkészületi mérkőzésen, Zürichben pénteken. Cesare Prandelli szövetségi kapitány a találkozó után elismerte, hogy még rengeteg munka vár rájuk a torna kezdetéig.

Kikapott az Eb egyik favoritjának tartott olasz válogatott az oroszok legjobbjaitól előkészületi mérkőzésen.

"Sokat szenvedtünk ma este. Túl sok hibát követtünk el, de reméljük, ez ma történt meg utoljára. Az oroszok egyértelműen jobbak voltak nálunk, sokkal jobb erőben voltak és intenzívebben játszottak" - értékelt Prandelli, aki szerint nem egyes játékosok, hanem az egész társaság bűne a súlyos vereség.

"A védők lennének a hibások? Nem, az egész csapat az. Ha a támadók nem segítenek hátul, az csak fokozza a problémákat. De egy ilyen rosszul végződött meccs is segíthet nekünk, keményen kell dolgoznunk, hogy a mostani hibákat kijavítsuk."

A kapitány azt is elismerte, hogy a scommessopoli néven elhíresült bundabotrány, amelynek hullámai a válogatottat is elérték, mentálisan megviselte a futballistákat. "Nehéz volt így játszanunk, de most csak a labdarúgásról szabad beszélnünk. Egyúttal szeretném megdicsérni az olasz újságírókat, hogy csak a játékhoz kapcsolódó kérdéseket tettek fel."

Az azúrkékek június 10-én, a címvédő Spanyolország ellen kezdik a kontinenstornát, majd Horvátország és Írország következik a csoportkörben.

Felkészülési mérkőzés:
Oroszország-Olaszország 3-0 (0-0)
Gólszerző: Kerzsakov (59.), Sirokov (75., 89.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!