EURO 2012

A német játékosok Auschwitzban emlékeztek

A német labdarúgó-válogatott egy csoportja és Joachim Löw szövetségi kapitány pénteken a lengyelországi Auschwitzban jártak, hogy megemlékezzenek a holokauszt áldozatairól.

Német válogatott labdarúgók jártak Auschwitzban

Löwön kívül a csapatkapitány Philipp Lahm, és a lengyel származású Lukas Podolski és Miroslav Klose látogatott el a német szövetség képviselőivel az egykori haláltábor helyén létrehozott emlékhelyre, ahol a második világháború idején másfél millió, többségében zsidó foglyot pusztítottak el a nácik.

A labdarúgók nem nyilatkoztak a médiának, de írtak a múzeum vendégkönyvébe. Oliver Bierhoff csapatmenedzser utólag elmondta, nem szerették volna azt, hogy PR-jellege legyen a látogatásnak, csendes, méltóságteljes emlékezést akartak. Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke szerint a látogatással fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy a társadalomban nincs helye az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak.

A németeken kívül az angol, holland és olasz válogatott is tervezik, hogy a torna alatt ellátogat Auschwitzba.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!