Férfi kézilabda

Nagy László már három éve jelentkezett a spanyol válogatottba?

A Spanyol Kézilabda Szövetség (FEB) elnöke, Juan de Dios Román egy interjúban arról beszélt, hogy a mostanában az MKB Veszprémmel hírbe hozott, a magyar férfi válogatottban három éve nem szerepelt Nagy László már régóta szeretett volna a spanyol nemzeti csapatban játszani.

Nagy László a magyar férfi kézilabda-válogatottban 2009-ben.

"A játékos már három éve jelezte, hogy a spanyol csapat tagja szeretne lenni, ezért nem fogadta el a magyar szövetség hívását, hogy letelhessen a három év, amit ki kell hagynia, mielőtt egy másik válogatottban játszhat" - kezdte a beszámolóját Juan de Dios Román. "Nagy kérvényezte a spanyol állampolgárságot, és mivel világos volt számunkra, hogy a spanyol válogatottban szeretne játszani, mindent megtettünk, hogy meggyorsítsuk a folyamatot. Meglepetés volt számunkra, amikor bejelentette, hogy Veszprémbe akar igazolni, és mivel semmiféle magyarázatot nem kaptunk tőle, valószínűleg akkor sem lesz spanyol válogatott, ha hívjuk, miután visszatér Magyarországra."

Nagy László 2009 nyarán szerepelt legutóbb a magyar válogatottban, ezt követően sokáig arra hivatkozva nem játszott, hogy a nemzeti csapatnál nem megfelelőek a körülmények. Legutóbb a 2011 januári világbajnokság előtt egyeztetett a magyar szövetség vezetőivel, ekkor is nemet mondott a válogatottságra.

Idén tavasszal sorra jöttek hírek arról, hogy az átlövő egyre közelebb áll ahhoz, hogy spanyol válogatott legyen, majd váratlanul bejelentette jelenlegi csapata, a Barcelona vezetőinek, hogy az MKB Veszprémben folytatná a pályafutását. Ezt követően ismét felvetődött a kérdés, hogy Nagy László lesz-e ismét magyar válogatott, de Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem akart állást foglalni a kérdésben, amíg nem dől el, hogy a játékos melyik klubban szerepel a jövőben.