Roland garros

Isner most már Párizsban is rekorder lett

  • VNA

Az amerikai John Isnert mostantól nyugodtan nevezhetjük a hosszú meccsek specialistájának - már a Roland Garros rekord is az övé.

Újra egy maratoni hosszúságú ötszettes találkozóba futott bele az amerikaiak kiválósága John Isner. A hórihorgas játékos két éve Wimbledonban (a francia Nicolas Mahut ellen) döntött vélhetően örök időkre érvényes abszolút csúcsot, csütörtökön pedig a francai nyílt bajnokság rekordlistáját is átírta. A változatosság kedvéért most is egy francia ellenfél kellett a döntő szettben véget érő csatához, amelyet végül Paul-Henry Mathieu döntött el a maga javára az ötödik szettben 18-16-ra győzve.

A lejátszott gémek számát tekintve mostantól ez a 76 gémes találkozó az open érában az új Roland Garros rekorder. Isner számára annyi viszont feltétlenül újdonság, hogy míg 2010-ben Wimbledonban ő nyerte meg 70-68-ra az utolsó játszmát, most vesztesként volt részese egy ilyen történelmi mérkőzésnek.

A Grand Slam tornák legtöbb játékot hozó összecsapásai
Australian Open: 93 - Dennis Ralston - John Newcombe (1970)
Roland Garros: 76 - Paul-Henri Mathieu - John Isner (2012)
Wimbledon: 183 - John Isner - Nicolas Mahut (2010)
US Open: 100 - Franklin Robbins - Donald Dell (1969)

 

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.